ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Υπ. Παιδείας για ΝΔ: Φιλελεύθερη παρουσία με ακροδεξιό αφήγημα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας

«Η παράσταση της ΝΔ με θέμα «Πρόγραμμα για την Παιδεία» είχε νεοφιλελεύθερο σενάριο με ακροδεξιό λόγο» σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνει, η ΝΔ «επιδόθηκε ανερυθρίαστα και σε επιλεκτική λογοκλοπή εξαγγέλοντας μέτρα που ήδη υλοποιούνται προκειμένου να οικειοποιηθεί μέρος της κοινωνικής αποδοχής που αυτά ήδη έχουν. Ήταν, δηλαδή, μια παράσταση που κανονικά θα έπρεπε να είχε τίτλο "Απ’ όλα έχει ο μπαξές"».


Επί της ουσίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, ο «κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους:

- Για να Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, η τύχη που τους επιφυλάσσουν είναι να βρουν χορηγούς, άρα να μην αναμένουν την κρατική επιχορήγηση που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους.

- Για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου εξετάσεις- εξετάσεις- εξετάσεις και για τους καθηγητές σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθοδοσία.
- Ειδικότερα για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνουν θιασώτες των πανελληνίων εξετάσεων και μέσα από διάφορα μέτρα προωθούν την μείωση του αριθμού εισακτέων.
- Η παρουσίαση είχε και μεγάλη δόση περί ανομίας, ώστε ο κύκλος χορηγίες για τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης -εξαντλητικές εξετάσεις- μείωση αριθμού εισακτέων να συμπληρωθεί με την τόσο επιθυμητή για τη Νέα Δημοκρατία αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.
 - Τέλος, για μια ακόμη φορά, η ΝΔ εμπλούτισε την αφήγηση περί ανομίας με την γνωστή εμμονή της στα αγοραία ιδιωτικά πανεπιστήμια συνδυάζοντας τον σχολάρχη με τον χωροφύλακα».]

«Επειδή η ελληνική κοινωνία σε αυτό το έργο υπήρξε και στο παρελθόν θεατής, όχι σε όλες του τις πράξεις, αυτή τη φορά κανείς δεν έχει το ελαφρυντικό αφενός να πει ότι δεν γνώριζε και αφετέρου να ισχυριστεί ότι όλοι είμαστε ίδιοι» καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας μαθητές από λύκεια του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος.

Οι μαθητές είχαν ως βασικό αίτημα την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές

Παράλληλα ζήτησαν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο, λόγω απουσίας του κ. Γαβρογλου, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με συμβούλους του υπουργού.

Οι μαθητές δεν έφυγαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, ενώ από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι επανέλαβαν στους μαθητές την διάθεση του υπουργείου να βρεθεί λύση και να γίνει η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πάντως, το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο, από νομικής άποψης κυρίως, καθώς από φέτος ο βαθμός απολυτηρίου δεν περιλαμβάνει τη βαθμολογία των πανελλαδικών, οι οποίες έχουν λάβει χαρακτήρα διαγωνισμού πανελλαδικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: