ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Ήμουν ξένος και συνηγάγετέ με! Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου»

Ο Σεβάσμιος Μητροπλίτης Παύλος!


Απάντηση Παύλου στους Δωδεκαθεϊστές
της Χρ. Αυγής, που τον κατηγορούν
«Ήμουν ΞΕΝΟΣ και συνηγάγετέ με! Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου». Με την παραπάνω ευαγγελική περικοπή απαντά ο Σεβ. Ιεράρχης Παύλος Σισανίου και Σιάτιστας στις αιτιάσεις των ναζί της Χρυσής Αυγής, ότι πολιτικολογεί. Και ακόμη δεν δέχεται ότι αυτή η ναζιστική οργάνωση έχει κάποια σχέση με το Χριστιανισμό, δεδομένου ότι δόγμα της είναι το Δωδεκάθεο των Αρχαίων, που σήμερα 23 Οκτωβρίου έχει τη δική του γιορτή σε σχέση με το μήνα του φθινοπώρου.
«Εχει καμία σχέση η Ορθοδοξία της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες» λέει ο Σεβ. Παύλος.
«Η παρέμβασή μου λοιπόν ήταν άκρως απαραίτητη, διότι οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής».
Με αυτόν τον τρόπο απαντάει στη Χρυσή Αυγή ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος στο νέο κείμενό του που δημοσιεύεται στη ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων www.romfea.gr. Προχθές η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο μητροπολίτης την αδικεί και πως από 1992 κιόλας στο πρόγραμμά της... στηρίζει τον χριστιανισμό. Άλλαξε δηλαδή η δογματική πίστη της; Όχι. Και προσέχτε τον Μητροπολίτη Παύλο που τονίζει:
«Για ποια "Ορθοδοξία" μιλάει η Χρυσή Αυγή; Για την Ορθοδοξία της Εκκλησίας ή για την "Ορθοδοξία" τη δική της; Βασικό περιεχόμενο της Εκκλησίας είναι η Αγάπη. Είναι πολύ χαρακτηριστικές μερικές επισημάνσεις από το Ευαγγελικό κείμενο: Ο Θεός είναι αγάπη! Εφόσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων ΕΜΟΙ εποιήσατε! Ημουν ΞΕΝΟΣ και συνηγάγετέ με! Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεόν σου». Ο Σεβ. Παύλος λέει ακόμη ότι δεν πολιτικολογεί, όπως τον κατηγορεί η Χρυσή Αυγή, «αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: