ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτική τάση εντός της ΔΗΜΑΡ θα συγκροτήσουν οι διαφωνούντες

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Δεν συμφωνούμε όλοι στη ΔΗΜΑΡ.


Το πακέτο μέτρων βαθαίνει το ρήγμα
στο κόμμα
  Επικαλούμενος το καταστατικό της ΔΗΜ.ΑΡ., ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των συγκυβερνώντων κομμάτων, ότι μαζί με τους συναδέλφους του Μάριο Βουτσινά και Οδυσσέα Βουδούρη συγκροτούν ρεύμα κατά των μέτρων:

«Είναι διχασμένη η ΔΗΜ.ΑΡ. Εντός των προσεχών ημερών 3 βουλευτές, 18 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και 23 άλλα μέλη τοπικών οργανώσεων θα κάνουμε πανελλαδική συνδιάσκεψη ως ρεύμα για να εξηγήσουμε τη διαφορετικότητά μας», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα όπως παρουσιάζονται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό Alpha, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “αυτό το πακέτο είναι πάρα πολύ δύσκολο και γι' αυτό φέραμε τη ρήτρα των ισοδυνάμων. Αν σε δυο με τρεις μήνες ζητηθούν νέα μέτρα, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει”, δήλωση που καθιστά σαφή την πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να υπερψηφίσει τα μέτρα. Το ίδιο προκύπτει και από τη δήλωση του στελέχους του κόμματος, Νίκου Μπίστη, επίσης στον Alpha, με την οποία επανέφερε ως επιχείρημα τον μονόδρομο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας: «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να είναι ανάμεσα στην Ακροδεξιά και μια Αριστερά που τείνει να γίνει αντιευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά.

Και η «Καθημερινή»

Στο μεταξύ στο σημερινό φύλλο της φυλοκυβερνητικής «Καθημερινής» αναφέρεται ότι:
« Το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ φαίνεται πλέον να απειλεί με σοβαρότατο ρήγμα τη ΔΗΜΑΡ, καθώς στους δύο γνωστούς ενιστάμενους βουλευτές της -τους κ. Οδ. Βουδούρη και Γ. Μιχελογιαννάκη- προστέθηκε από χθες και ο κ. Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος μόνο δεδομένος δεν δηλώνει στους συνομιλητές του εν όψει της ψηφοφορίας. Σημειωτέον, δε, ότι τουλάχιστον τέσσερις ακόμη βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (μεταξύ των οποίων οι κ. Γ. Πανούσης και Δημ. Αναγνωστάκης) δεν κρύβουν πια τον εντονότατο προβληματισμό τους για το αν έχει νόημα μια ψήφος στα φημολογούμενα μέτρα, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από την ταυτόχρονη ανακοίνωση θεσμικών και κοινωνικών αντίβαρων, όπως τα ονομάζουν.
Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες ώρες την ανησυχία τους για τον ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση «εκπέμπουν» ακόμη και βουλευτές που παρέμεναν μέχρι σήμερα σιωπηλοί. Ο κ. Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στην «Κ», υπογράμμισε ότι «θα είναι απολύτως αδιέξοδη η ψήφιση των όποιων μέτρων αν οι πολίτες δεν πεισθούν τούτη τη φορά ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο» και προσέδωσε μείζονα σημασία στην ανάγκη να ανακοινωθούν ταυτόχρονα με το πακέτο «συγκεκριμένα θεσμικά αντίβαρα και πρωτοβουλίες που θα καταδείξουν ότι το πολιτικό προσωπικό έχει συνειδητοποιήσει τι μεσολάβησε από το 2009 ώς σήμερα». Ανάλογο προβληματισμό εξέφρασε στην «Κ» και ο κ. Δημ. Αναγνωστάκης. «Μου είναι αδιανόητο να στηρίξουμε μέτρα που θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες χωρίς αυτά να συνοδευθούν με απτά αντίμετρα που θα δίνουν επιτέλους μια προοπτική» είπε, ενώ επιπλέον χαρακτήρισε (όπως και ο Γ. Πανούσης) «άκρως εκβιαστικό» το ενδεχόμενο τα 11,6 δισ. να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή σε ένα άρθρο. Αλλοι βουλευτές πάλι, όπως οι κ. Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη, επιφυλάσσονται μεν να «υπακούσουν» στην οριστική απόφαση της Κ.Ε. χωρίς έτσι να κρύβουν την ανάγκη άμεσης σύγκλησής της...».

Υπό αμφισβήτηση Μπίστης και διεύρυνση

Ο επικεφαλής της οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κεντρικής Μακεδονίας, Βαγγέλης Ζορκάδης, σχολιάζοντας στον Αγγελιοφόρο την επιλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος να τοποθετήσει επικεφαλής στην Επιτροπή Διεύρυνσης τον Νίκο Μπίστη, είπε: «Ο κ. Μπίστης έχει περάσει από όλα τα κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ. Εύχομαι να είναι περαστικός κι από τη ΔΗΜΑΡ κι όχι η ΔΗΜΑΡ περαστική από την πολιτική ζωή του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: