ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Αμερικανοί τρέμουν την αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα

Είναι ώρα Ελλάδος; Όχι ακόμη. Πιθανόν μετά τις 6 Νοέμβρη.


Reuters: Φοβούνται επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ;

Αρκετές πηγές στην Γερμανία –σύμφωνα με το Έθνος.gr- αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε διάφορες συζητήσεις με τους Γερμανούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι θα προτιμούσαν να μην υπάρξουν εκπλήξεις πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση στις 6 Νοεμβρίου.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, ωστόσο για τους αμερικανούς ψηφοφόρους, παίζει ρόλο οποιοδήποτε γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αμερικανική οικονομία και την αγορά εργασίας.
«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν από τις 6 Νοεμβρίου», δήλωσε στο Reuters ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικας να αναβληθεί για μετά τις αμερικανικές εκλογές» συμπληρώνει στο ίδιο μήκος κύματος, Γερμανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Στην ερώτηση αν υπάρχει σχετικό αίτημα από την Ουάσινγκτον επεσήμανε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις».
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον ο΄ Κόνορ, θέλοντας να καθησυχάσει, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.
Πάντως κατά το Υπ. Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μία ή δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.

Διαψεύδει η τρόικα τα περί αναβολής της έκθεσης

Εάν δεν είναι η τακτική του «μία λαδάτη μία ξιδάτη» που καθορίζει την πολιτική των Εταιρών απέναντι στην Ελλάδα, προκειμένου να πιέσουν για την λήψη σκληρώτερων μέτρων από την εσωτερική κυβερνητική τρόικα, τότε ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψη τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, αμέσαως μετά την έξοδό του από το ΥΠΟΙΚ σήμερα το απόγευμα.
Διέψευσε την πληροφορία που δημοσίευσε το πριν λίγο το απόγευμα σήμερα το πρακτορείο Ρόιτερς και σύμφωνα με την οποία η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να δημοσιευθεί μετά την 6η Νοεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό σοκ στην παγκόσμια οικονομία προ των αμερικανικών εκλογών!
 «Δεν είναι αληθές», ήταν η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Μορς μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την οριστικοποίηση του πακέτου της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σχεδόν ταυτόχρονα και ο Σάϊμον ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, χαρακτήριζε από τις Βρυξέλλες ως «παντελώς ανυπόστατο» το τηλεγράφημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: