ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Βάνδαλοι κλέψανε ακόμη και τον ευεργέτη της Πάτρας Θόδωρο Τριάντη

Γ. Σιγαλός: Η κλοπή αποτελεί προσβολή στη μνήμη του ευεργέτη.


Ο Δήμος Πατρέων ανακάλυψε 
την αφαίρεσή του την π. Δευτέρα
Την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε από τα Συνεργεία της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, ότι είχε κλαπεί η μπρούτζινη προτομή ενός από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Πάτρας, Θεόδωρου Τριάντη, από τη συμβολή των οδών, Όθωνος Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων.
Ο Δήμος κατήγγειλε άμεσα την κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, όπου και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.
Πέραν της αστυνομικής διάστασης της υπόθεσης, το γεγονός προκαλεί και θλίψη και αγανάκτηση. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας κ. Γιώργος Σιγαλός, το καταγγέλλει ως προσβολή στη μνήμη ανθρώπων, που έχουν προσφέρει στην Πάτρα, όπως ο Θεόδωρος Τριάντης, που προχώρησε σε πλήθος δωρεών μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Τριάντη, στο οποίο περιλαμβάνεται η επαγγελματική σχολή Πατρών και μεγάλη κτηματική περιουσία. Εδωρήθη στην πόλη από το 1913, ένα χρόνο πριν το θάνατό του.
Η οικογένεια που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου συνέβαλε σημαντικά στην τελική διαμόρφωση της Πάτρας, τονίζει ο κ. Σιγαλός και καλεί, τέτοιου είδους βανδαλισμοί, να καταγγέλλονται ως απαράδεκτοι, από σύσσωμο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό δυναμικό της πόλης.
Είναι πολύ πιθανό η προτομή, σημαντικού βάρους σε ορείχαλκο, να αφαιρέθηκε από τους βάνδαλους, με σκοπό την πώλησή της ως μέταλλο. Άλλωστε παρόμοιες κλοπές έχουν εξιχνιαστεί πρόσφατα από την Αστυνομία Πατρών, μετά από καταγγελία του Δήμου Πατρέων, όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή μαντεμένιων σχαρών από φρεάτια υπονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: