ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εφιαλτική η κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων μετά το κούρεμα

17-10-2011. Κινητοποίηση. Φωτογραφία αρχείου, από το Δήμο Πατρέων.


1,4 δις ευρώ χρειάζεται μόνον το ΙΚΑ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων

Σε πλήρη διάλυση βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα έπειτα από δύο χρόνια εφαρμογής των πολιτικών του Μνημονίου, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί οργανισμοί να απειλούνται με οικονομική κατάρρευση και οι παροχές (κύρια σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ παροχές, περίθαλψη) να βρίσκονται κυριολεκτικά "στον αέρα".
Ενδεικτικά, αναφέρεται, σύμφωνα με την εφιαλτική εικόνα που παρουσίασε ανάγλυφα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως εξής: Τα Ταμεία έχασαν το 70% (σε πραγματικές τιμές) των αποθεματικών τους ή περί τα 16 δισ. ευρώ λόγω του "κουρέματος" των ομολόγων, δηλαδή, με άλλα λόγια, μετά το PSI βρίσκονται ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία. Η κατάρρευση στην περίθαλψη έχει επέλθει ήδη, καθώς 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχουν πληρώσει από την τσέπη τους δαπάνες υγείας και δεν τα έχουν πληρωθεί για το 2011 και το 2012.
Η μείωση εσόδων του ΙΚΑ λόγω της δραματικής αύξησης της ανεργίας και της "μαύρης εργασίας" έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να εξασφαλίσει 1,4 δισεκατομμύρια (ή 350 εκατομμύρια ευρώ το μήνα) καθώς έχει λάβει ήδη το 66% της ετήσιας επιχορήγησης και ο εσωτερικός δανεισμός πλέον δεν επαρκεί. Σε 6 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες του ΙΚΑ , ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να βρει 1,4 δισ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: