ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«Τι θα έλεγα στη ΓΣΕΕ, τώρα ειδικά που ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος;»

Απολογητικός ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας.

Αυτοκριτική Νικολόπουλου για την παραίτησή του

Τρεις εβδομάδες κυβέρνηση και σημειώθηκε χθες η τρίτη παραίτηση. Μερικές μόλις ώρες αφότου η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, όπως έγινε γνωστό, παραιτήθηκε από υφυπουργός Εργασίας ο Αχαιός Ν. Νικολόπουλος. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η κίνηση Νικολόπουλου προκάλεσε χθες αναταραχή μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, καθώς ορισμένοι εξ αυτών σημείωναν με νόημα: «Φαντάσου τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, για να φοβηθεί τόσο και να φύγει ο Νικολόπουλος», υπονοώντας ότι... έρχεται εργασιακός Αρμαγεδδώνας, ενώ και σήμερα στην πόλη της Πάτρας, όπου διαβιεί ο παραιτηθείς υφυπουργός, τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν για την «γενναία απόφασή του να επιμείνει στα διακηρυχθέντα υπό του ιδίου περί διαπραγμάτευσης» για αποκατάσταση της μετενέργειας, κάτι που «ήταν κεντρική δέσμευση του κόμματος, πολύ περισσότερο που αποτελεί υποτίθεται δέσμευση του ίδιου του Σαμαρά προς τους συνεταίρους του στην κυβέρνηση Βενιζέλο και Κουβέλη».
Τούτων δοθέντων η παραίτηση Νικολόπουλου έχει τις προεκτάσεις της και προς τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, καθώς ήταν κόκκινη γραμμή για το κόμμα αυτό η αποκατάσταση της μετενέργειας. Κι αυτή η υπαναχώρηση Σαμαρά, εφόσον περάσει άνευ αντιδράσεων από της πλευρά της ΔΗΜΑΡ, θα σημάνει σταδιακή ενσωμάτωσή της στην πολιτική Σαμαρά και τελικά υποταγή στις απαιτήσεις του ΣΕΒ!   
Πάντως, ο Ν. Νικολόπουλος εξειδίκευσε χθες τις ενστάσεις του, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεων δεν μπορεί να παραπεμφθεί στο άδηλο μέλλον. «Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε τη μετενέργεια μετά από 3 μήνες ενώ κάθε μέρα λήγουν ΣΣΕ. Τι θα έλεγα εγώ στη ΓΣΕΕ, τώρα ειδικά που ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος;», διερωτήθηκε.
Στο μεταξύ διάλογο - εξπρές για συμβάσεις, μισθούς και εργασιακά ξεκινάει το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να «σκεπάσει» επικοινωνιακά την παραίτηση Νικολόπουλου. Δίνοντας το πρώτο στίγμα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «στρεβλώσεις του παρελθόντος και υπερβολές μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: