ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φυλάξου από κομμουνιστή που έγινε απολογητής της άρχουσας τάξης!


Σταθερή στις αρχές της η κυρία που εικονίζεται δεν έχει αφήσει κόμμα της Αριστεράς που να μην το... περιηγήθηκε!

Μαρία Δαμανάκη: Βασιλικότερη του Βασιλέως για τους Τροϊκανούς - «Τώρα περιμένουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» οι δανειστές και η χώρα πρέπει να ανταποκριθεί, τονίζει, αλλά λέξη δεν λέει για το ξεπούλημα που επιχειρούν Τρόικα και ελληνική συγκυβέρνηση
  
Την ώρα που ο ελληνικός λαός παραδέρνει από τα συνεχή χτυπήματα που δέχεται από μία ανάλγητη και αντικοινωνική συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και άκρας δεξιάς, η επίτροπος Μ. Δαμανάκη, του ΠΑΣΟΚ, η άλλοτε αμφισβητίας του κατεστημένου, συμπορεύεται με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων τραπεζιτών και ζητά από εμάς που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε συνεχή τοκογλυφικά επιτόκια να ανταποκριθούμε στις αυθαίρετες απαιτήσεις τους.  Παράλληλα για να φανεί αρεστή στο ντόπιο ληστρικό μεγαλοεργοδοτικό κατεστημένο, που ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν το πείραξε μήτε η ΝΔ, θέτει θέμα μείωσης του μισθολογικού κόστους της εργασίας, λες και τα μεροκάματα είναι αυτά που εμπόδισαν τις ελληνικές παπατζήδικες επιχειρήσεις να εξάγουν τα προϊόντα που παράγουν.

«Η Ελλάδα πρέπει να επισπεύσει τις αποφάσεις της ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», είπε η επίτροπος στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Και  σε μία απόπειρα εκβιασμού όσων την άκουσαν τόνιαε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν τα θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, σημειώνοντας: «Ο χρόνος είναι χρήμα για την περίπτωσή μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις μας».

Κατά την πρώην κυρία γυρολόγο της Αριστεράς, με την μακρά περιήγησή της στα κόμματα του αριστερού φάσματος, το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, ούτε κάτι δεδομένο, αλλά μία συνειδητή επιλογή: «Δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και να μην συμβάλουμε σε αυτό, δεν μπορεί να ζούμε με την αυταπάτη ότι θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη, χωρίς να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, είναι ανάγκη να δούμε την αλήθεια κατάματα», είπε λες και απευθύνονταν σε μαμελούκους.
Μάλιστα με έμφαση ανέφερε ότι υπάρχει κόπωση στις σχέσεις Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως υπάρχει η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και ότι η Ελλάδα δεν κάνει αρκετά: «Τώρα περιμένουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», είπε.
Και για να μην μας μένει αμφιβολία για το πώς πρέπει να γίνει αυτό, ζήτησε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και σε αυτή την απαίτηση πρέπει είπε να στηριχθεί ο Πρωθυπουργός από τους κοινωνικούς εταίρους. Δηλαδή την ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ.  Μάλιστα υπογράμμισε ότι κατά την έλευση της Τρόικας θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Προφανώς να καταργήσουμε κάθε κόκκινη γραμμή άμυνας των εργαζομένων και να τους παραδώσουμε γυμνούς από κάθε δικαίωμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Κάποιος γέροντας συνταξιούχος διευθυντής σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», από τα χρόνια του 70 στην Αθήνα, όπου συνεργαζόμουν μαζί του για την έκδοση μηνιαίας τοπικής εφημερίδας της Καλλιθέας, κύριος Τίμων ονόματι, είχε δημοσιεύσει τότε το παρακάτω τρίπτυχο:
Αν θες να σταθείς στη ζωή να φυλάγεσαι από τους παρακάτω τρεις κινδύνους.

1ον Από χθεσινό ακαμάτη που εσχάτως και αγόγγιστα έγινε νοικοκύρης.
2ο  Από παλιό τεμπέλη εργάτη που ξαφνικά χθες απόκτησε περιουσία και έγινε εργοδότης και
3ο Από παλιό κομμουνιστή που σήμερα ανένηψε και έγινε απολογητής της άρχουσας τάξης.

Αυτά μου επανέλαβε εκείνος ο σοφός γέροντας συνάδελφος, όταν τον ερώτησα γιατί αυτό το τρίπτυχο και μου άφησε την εντύπωση πως έτσι προσπαθούσε να μου το εμπεδώσει.
Και από τότε δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι κάποια πρόσωπα που όταν τα συναντώ, τότε αυτό το τρίπτυχο γυρίζει πάλι στο νου μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: