ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ξεκίνησε η παράδοση F-16 στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ


«Σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία».- «Τα αεροσκάφη θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι». - Η Ρωσία προειδοποίησε για αντίποινα!

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής άρχισαν να παραδίδονται στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη (10/7) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είπε σύμφωνα με το Reuters, ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα παρουσιαστεί ένα ισχυρό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία που θα οικοδομήσει μια σαφή και ισχυρή γέφυρα για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία», προς την Ουκρανία, είπε ο Μπλίνκεν. «Τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Αυτά  ενώ η εκπρόσωπος τύπου της Ρωσίας δήλωσε ότι τυχόν παράδοση όπλων στην Ουκρανία εκ μέρους ευρωπαϊκών κρατών θα την αναγκάσει να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον τους για την προστασία της χώρας της!  

Τα μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν την παράδοση πέντε επιπλέον συστοιχιών Patriot και άλλων στρατηγικών συστημάτων αεράμυνας για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ενώ κοινή δήλωση των ηγετών των ΗΠΑ, της Δανίας και της Ολλανδίας ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Ολλανδίας βρίσκονται στη διαδικασία δωρεάς αμερικανικής κατασκευής F-16 στην Ουκρανία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ. 
 
«Είμαστε ευγνώμονες στο Βέλγιο και τη Νορβηγία που δεσμεύτηκαν να παρέχουν περαιτέρω αεροσκάφη και στα άλλα μέλη του Συνασπισμού Ικανοτήτων Αεροπορίας για την υποστήριξή τους», ανέφερε η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: