ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Και ο Γεωργιάδης στην Πάτρα, περί άλλων τυρβάζει!

 


Με αφορμή το καψαλισμένο Καραμανδάνειο, αναφέρθηκε στην έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία.- «Εγώ είμαι υπέρ της καλόπιστης συνεννόησης των ανθρώπων» είπε σαν κακός υπουργός!

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ μικροεστίες συνίζουν να καίνε στην περιοχή, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Πρόκειται για το παιδιατρικό νοσοκομείο που χθες υπέστη ζημία από τη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό.

Φτύνοντας τον κόρφο του ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ανακουφισμένος για την έγκαιρη εκκένωση του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας καθώς πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, λέγοντας «ο Θεός να μας φυλάει».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως το νοσοκομείο θα επαναλειτουργήσει σε 24 ωρες, αφού προηγήθηκε εκκένωση από ασθενείς, πριν πλησιάσει η φωτιά, που μεταδόθηκε στον Γ΄ όροφο από κουκουνάρια που εκσφενδονίστηκαν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στον γύρω χώρο.  Κι αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν «για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα», διαπίστωσε:  «Αν είχε φτάσει η φωτιά και μετά κάναμε εκκένωση, θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολλά δύσκολα περιστατικά με τα μικρά παιδιά εδώ λόγω των καπνών. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ, το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς, το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο».

Αισθάνθηκε δε, την ανάγκη υπεύθυνης δήλωσης προς τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, τονίζοντας: «Υποστηρίζουμε τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά κεντρικός πυλώνας μας είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Απάντησε δε και για τους ιδιώτες γιατρούς που «αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία». Φυσικά μιλιά δεν έβγαλε για προσλήψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας  για την κάλυψη των κενών, που παρατηρούνται  σε όλα τα νοσοκομεία του Δημοσίου, λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τους και την αδρανοποίηση ολόκληρων μονάδων!

«Εγώ είμαι υπέρ της καλόπιστης συνεννόησης των ανθρώπων» είπε για να μην αμφιβάλουν για την καλή ψυχή του ανθρώπου, όσοι τον θεωρούν κακό υπουργό!

«Έχουμε νοσοκομεία της χώρας που κάνουμε διαρκώς προσκλήσεις μονίμου προσωπικού σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες και έχουμε μηδέν συμμετοχή. Τι λέμε εμείς; Όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής πήραν έναν-έναν τηλέφωνο στους ιδιώτες γιατρούς που λειτουργούσαν και τους προτάθηκε να αναλάβουν μερικές εφημερίες τον μήνα με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Αν πάλι δεν προσέλθει κανείς, τι άλλο πρέπει να κάνει το υπουργείο Υγείας;» επεσήμανε, καταλήγοντας.

Να πληρώσει καλούς μισθούς; Α, παπά. Αυτό απαγορεύεται από τους μεγαλοκλινικάρχες, που ζητούν να πάρουν ολόκληρο το κάθε νοσοκομείο, για να το διαχειριστούν όπως ξέρουν και φυσικά με το κόστος να βαραίνει το δημόσιο!

 

Κι ενώ από την μία πλευρά έχουμε μια κυβέρνηση έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων με ανίκανους υπουργούς, που αρέσκονται μόνον να... υπουργεύουν, διαλύοντας τα νοσοκομεία (παράδειγμα μέγα ο Άδ. Γεωργιάδης), που ήρθε στην Πάτρα για να μας πει πόσο καλός άνθρωπος είναι, λες και αυτό είχαμε ανάγκη κι όχι μεριμνούνται υπουργό, από την άλλη η αυτοθυσία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων μας δείχνει το δρόμο.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, είναι ο Αστυνομικός που συγκίνησε μεταφέροντας στην αγκαλιά του ηλικιωμένο, κατά τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Γηροκομείο Πατρών. Η δραματική στιγμή καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό,  με τον ηλικιωμένο να έχει αγκαλιάσει τον Αστυνομικό από το λαιμό ξέροντας ότι αυτός είναι που θα τον σώσει. Το διαδίκτυο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  «πλημμύρισαν»  από χιλιάδες μπράβο και συγχαρητήρια για το παράδειγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης που έδωσε ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: