ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Η βροχή έσβησε το μέτωπο της φωτιάς στο Φαλακρό

Η έντονη βροχή που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, έσβησε το πύρινο μέτωπο που έκαιγε επί μία εβδομάδα στο Φαλακρό Δράμας και η οποία έκανε στάχτη πάνω από 11.000 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (17/7), σε μεγάλο υψόμετρο από δύο κεραυνούς που έπεσαν σε δύο διαφορετικά σημεία, με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη επί μέρες καθώς το δάσος ήταν δύσβατο και οι άνεμοι δυσχέραιναν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Από την φωτιά εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 11.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ΜιχάληςΜουρβετίδης κατήγγειλε ότι την επομένη από το ξέσπασμα τη φωτιάς αποσύρθηκαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να φουντώσει καθώς το δάσος είναι δύσβατο και οι λιγοστές επίγειες δυνάμεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Τα εναέρια μέσα επανήλθαν την Κυριακή, αλλά είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, με τον αντιπεριφερειάρχη να αναφέρει ότι επέστρεψαν «μετά από κραυγές αγωνίας όλων μας και τεράστιες πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης».

Πλήρη ενημέρωση αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο όρος Φαλακρό στη Δράμα, ζήτησε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου, με τον ίδιο να καλεί το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει τόσο για τις καταγγελλόμενες αστοχίες στον χειρισμό της εν λόγω πυρκαγιάς, όσο και για την τρέχουσα κατάσταση και τον σχετικό επιχειρησιακό σχεδιασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: