ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Μετά το ολοκαύτωμα των νησιών μας!

Ο κόσμος καίγεται, δάση χάνονται, σπίτια γίνονται παρανάλωμα του πυρός κι αυτός χαίρεται και χαζογελά!

Σχεδόν χαρούμενος, αν όχι χαζοχαρούμενος, στον παράλληλο κόσμο του, όπου ενώ κάηκαν σπίτια τις προηγούμενες ημέρες, όλα πήγαν καλά, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολύ καλύτερο συντονισμό» μεταξύ των φορέων και «περιορισμένες ζημιές».


# Στο μεταξύ συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων τη Δευτέρα σε όλα τα πύρινα μέτωπα, την ίδια ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει, παρά τα καμένα σπίτια από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών και το γεγονός ότι στη Σέριφο κάηκε το 25% του νησιού.

# Ειδικότερα, ιδιαίτερα ενισχυμένες χαρακτηρίζονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Χίο όπου ξέσπασε .άλλη πυρκαγιά στις 10:40 το πρωί στην περιοχή Σιδηρούντας.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΑΜΕΝΗ ΣΕΡΙΦΟ

# Μια άκρως συγκινητική στιγμή ανάμεσα στους πυροσβέστες της Σερίφου, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, περιγράφεται σε ανάρτηση στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Αθανασιάδης, κάτοικος του νησιού, την Κυριακή το πρωί «φορτωμένος με νερά και τυρόπιτες για όσους πάλεψαν όλη τη νύχτα», συνάντησε στον δρόμο «ένα σκουτεράκι με τους δύο από τους τέσσερις συνολικά πυροσβέστες του νησιού». 

« -“Φάτε κάτι ρε παιδιά”. - “Δεν θέλουμε τίποτα, ψάχνουμε τον Ρόκι στην ιχθυοκαλλιέργεια”.  Ένα σκουτεράκι, σε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο με δύο… εποχούμενους πυροσβέστες. - “Αφήστε το ρημάδι, ανεβείτε στο αμάξι”» είναι ο διάλογος που είχε μαζί τους. 

# Δεν έχει τέλος το φιάσκο των ελληνικών Αρχών με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ύδρα συνεπεία χρήσης βεγγαλικών, με υπαίτιους –όπως όλα δείχνουν– το πλήρωμα και τους μισθωτές της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» το βράδυ της Παρασκευής 21/6.

Υπενθυμίζεται πως στους μισθωτές του σκάφους, μεγαλοεπιχειρηματίες από το Καζακστάν, επετράπη να φύγουν από την Ελλάδα, χωρίς να εξεταστούν από τις ελληνικές αρχές.

Ανάμεσά τους ήταν ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καζακστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: