ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας

Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ
MICHAEL REYNOLD/EPA

Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service), Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε εν μέσω των σκληρών επικρίσεων για την αποτυχία της υπηρεσίας να εμποδίσει τον επίδοξο δολοφόνο να τραυματίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη (23/7) ο Λευκός Οίκος. 

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των νυν και πρώην προέδρων των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει κρίση, αφότου ένας ένοπλος μπόρεσε να πυροβολήσει τον Τραμπ από μια στέγη που έβλεπε την υπαίθρια προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

«Ο ανεξάρτητος έλεγχος προκειμένου να καταλήξουμε εις βάθος στο τι συνέβη στις 13 Ιουλίου συνεχίζεται και ανυπομονώ να αξιολογήσω τα συμπεράσματα» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters σε δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν, με τον ίδιο να λέει ότι θα διορίσει σύντομα νέο επικεφαλής στη Μυστική Υπηρεσία. 

«Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Η Τσιτλ εμφανίστηκε την Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων,  με την ίδια να παραδέχεται ότι «αποτύχαμε», αρνούμενη ωστόσο να απαντήσει στις ερωτήσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, σχετικά με το σχέδιο ασφαλείας για τη συγκέντρωση και πώς απάντησαν οι αρχές επιβολής του νόμου στην ύποπτη συμπεριφορά του ένοπλου.

«Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου είναι η πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία για τη Μυστική Υπηρεσία εδώ και δεκαετίες» είπε. «Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας» είπε μεταξύ άλλων η Τσιτλ.

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές την είχαν καλέσει να παραιτηθεί, με την ίδια να λέει ότι «νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος για να ηγηθεί της Μυστικής Υπηρεσίας αυτή τη στιγμή».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: