ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μάχη των εναέριων μέσων στην φωτιά του Σοφικού


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας και κινείται προς την Επίδαυρο. Η Πυροσβεστική μιλά για ένα ιδιαίτερα δύσκολο μέτωπο, καθώς καίει σε πυκνό πευκοδάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Οι αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Επιδαύρου από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, πλέον, 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Νωρίτερα, ήχησε το «112» το οποίο καλεί τους κατοίκους του Σοφικού να είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί σπίτια αλλά ούτε και την κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του η κατασκήνωση καθησύχασε τους γονείς αναφέροντας πως η φωτιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις εγκαταστάσεις του camp.

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Η φωτιά που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις δικές μας εγκαταστάσεις, δεν κινδυνεύουμε δεν υπάρχει καπνός και έχουν μεταβεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


 Καπνοί από φωτιά στο Σοφικό 

(ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: