ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

«Γαλέρα της Ευρώπης από σήμερα η Ελλάδα»

Ο Κώστας Αρβανίτης 

Για «απάνθρωπη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» και «αντεργατική και αντιευρωπαϊκή» απόφαση της κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει λόγο ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, αναφορικά με τη σημερινή πρώτη  ημέρα εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, , που φέρει τη σφραγίδα της ΝΔ, με την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε πέρυσι 5053/2023, αρκεί να πληρώνει ο εργοδότης επιπλέον 40% επί του ημερομισθίου ή 115% όταν πρόκειται για αργία.

Ο ευρωβουλευτής χαρακτηρίζοντας «μακροβούτι στο παρελθόν» την εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης, που μας γυρνάει στα προ του 1980 χρόνια, υπενθυμίζει ότι «ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη, στον ενωσιακό σχεδιασμό, πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε με τη συνεργασία όλο και περισσότερων κρατών - μελών πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δίκαιη οικονομία και ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους ανθρώπους και την κοινωνία, για να μην γίνει η Ελλάδα η γαλέρα της Ευρώπης».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Αρβανίτη:

«Έναρξη σήμερα για την 6ήμερη εργασία με ένα μακροβούτι στο παρελθόν.

Σε μία κίνηση απάνθρωπης ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, κίνηση αντεργατική αλλά και αντιευρωπαϊκή, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή την 6ημερη εργασία.

Ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη, στον ενωσιακό σχεδιασμό, πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε με τη συνεργασία όλο και περισσότερων κρατών - μελών πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δίκαιη οικονομία και ανάπτυξη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους ανθρώπους και την κοινωνία, για να μην γίνει η Ελλάδα η γαλέρα της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: