ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Το έγκλημα της ομοφοβίας δεν αφορά μόνο τους δύο

 


Κατέληξε ο 15χρονος, που ξυλοφορτώθηκε μέχρι θανάτου από πατέρα και θείο επειδή δήλωσε ομόφυλος!

«Στην Πάτρα ένα 15χρονο αγόρι κατέληξε στο νοσοκομείο αιμόφυρτο, ξυλοκοπημένο άγρια από τον πατέρα και τον θείο του. Ο λόγος; Η ζωή του», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι «αυτό το έγκλημα δεν περιλαμβάνει μονάχα τους 2 θύτες».

Πρόκειται για τον νεαρό που δήλωσε ομόφυλος κια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα και από τον θείο του. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι η μητέρα του η οποία βρίσκεται σε διάσταση με τον δολοφόνο, είχε ζητήσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού, μετά το συμβάν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει- το έγκλημα με τα ομοφοβικά χαρακτηριστικά, ότι «έχει εκατοντάδες ηθικούς αυτουργούς» και ειδικότερα γράφει:

«Όλους αυτούς που καθημερινά στη Βουλή, στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών, στην αρθρογραφία, στον δημόσιο λόγο δηλητηριάζουν τις ψυχές των πολιτών με το ομοφοβικό τους παραλήρημα. Αυτοί που αναζητούν τους λόγους της εκλογικής κατάρρευσης της κυβέρνησης όχι στην οικονομική εξόντωση των πολιτών, όχι στις ακροβασίες στο κράτος δικαίου, αλλά στην ισότητα στον γάμο.

Αυτοί που κλείνουν το μάτι στην Ακροδεξιά για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι φορείς της Ακροδεξιάς ρητορικής. Εμείς θα σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη. Γιατί η Ακροδεξιά κερδίζεται στην καθημερινότητα, μέσα στην κοινωνία», τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 


Οι υπηρεσίες γνώρισαν την βιαιότητα του φονιά - Δεν προστάτεψαν το θύμα!

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μετά την κακοποίηση.

Η αιτία του ξυλοδαρμού ξεκίνησε όταν  ο 15χρονος ζήτησε να βγει από το σπίτι όπου έμενε και ο πατέρας του φέρεται πως δεν του το επέτρεψε, διαπληκτίστηκαν και το παιδί διακομίστηκε με κακώσεις στο Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος φέρεται πως δεν μπορούσαν να δεχθούν


Η δε μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο
MEGA, είπε ότι, «δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η παραδοχή της ίδιας ότι ο άντρας της και δολοφόνος  του 14χρονου, χτυπούσε την ίδια 20 χρόνια. «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγα από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα.

Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό», είπε η ίδια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μετέφερε μεταξύ άλλων ότι, «συνέχισε με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχει να πέφτει αναίσθητο».«Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009.

Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο.

Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα», είπε ο ίδιος. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι, «το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: