ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

95 ακόμα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κόβιντ


Ένας μοναχός 76 ετών στο Άγιο Όρος κατέληξε έπειτα από επιπλοκές λόγω κορονοϊού, ενώ έξι μονές βρίσκονται σε καραντίνα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σημειώθηκαν άλλα 1.677, ενώ παραμένει τραγικός ο απολογισμός των θανάτων, με 95 ακόμα ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 578.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.677 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 119.720, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, εντοπίστηκαν τις τελευταίες 7 μέρες σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη φτάνει το 91%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε το 77% ενώ ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Μετά από 5 εβδομάδες lockdown η πληρότητα των ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια αγγίζει το 83%.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται στις ηλικίες 40 με 64 έτη.

Παράλληλα, ένας μοναχός 76 ετών στο Άγιο Όρος κατέληξε έπειτα από επιπλοκές λόγω κορονοϊού, ενώ έξι μονές βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. «Συνολικά έξι μοναστήρια βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε καραντίνα, η οποία μάλιστα οδεύει προς το τέλος της. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: