ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Θέλουν να στείλουν μήνυμα, αλλά που; Δε γνωρίζουν

Ντόρα Μπακογιάννη: "Να γίνουν εργάτες γης" με άδειες παραμονής...

Με όχημα τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης (θα λειτουργούν και ως Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο -που παραπέμπουν στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας- και προτάσσοντας το τρίπτυχο «αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, αυξημένες επιστροφές” επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το αδιέξοδο που η ίδια προκάλεσε στο πεδίο της μεταναστευτικής / προσφυγικής κρίσης.


“Πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν ή σκέφτονται να μπουν παράνομα στη χώρα, την ώρα που ξέρουν πως δεν δικαιούνται άσυλο” ήταν το ωμό στίγμα του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πλαίσιο της παρουσίασης του “Επιχειρησιακού Σχεδίου”. “Επαναφέρουμε τον έλεγχο και την ασφάλεια στις περιοχές που επηρεάζονται από την κρίση” ισχυρίστηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέπεμψε στο... ερχόμενο καλοκαίρι για τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς ανέφερε ότι “η δομή στη Σάμο είναι σχεδόν έτοιμη. Εκτιμούμε ότι πριν ολοκληρωθεί ο χειμώνας θα έχουμε εγκαίνια. Για τις υπόλοιπες δομές ο σχεδιασμός είναι να έχουν κόσμο τον Ιούλιο 2020”. Σε αντιδιαστολή δε με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου σημείωσε ότι “στους καταυλισμούς θα καθοριστούν περιοχές για οικογένειες, παιδιά, κατά εθνότητα Αυτή θα είναι η πρακτική από εδώ και πέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά!

Επεσήμανε δε ότι η “μέγιστη χωρητικότητα των κλειστών δομών σε Λέσβο - Χίο και Σάμο θα είναι άνω των 5.000 ατόμων, στην Κω άνω των 2.000 και στη Λέρο άνω των 1.000 σημειώνοντας ότι “ότι κάθε δομή έχει πρόβλεψη για επιπλέον χωρητικότητα συν 40% πέραν των προβλεπόμενων αριθμών”. Όρισε ως “στόχο της κυβέρνησης να μείνει στον σχεδιασμό και τους αριθμούς που έχει ανακοινώσει. Δεν θέλει όμως, εάν παρουσιαστεί ανάγκη, να μην έχει προβλέψει. “Θα αποτρέψουμε το να έχουμε νέα Μόρια” συμπλήρωσε σε βαρύγδουπους τόνους ο κ. Στεφανής.

Ντόρα Μπακογιάννη: "Να γίνουν εργάτες γης" με άδειες παραμονής...

"Με ενοχλεί η έλλειψη ανθρωπιάς" τόνισε η πρ. υπουργός βάλλοντας κατά των ακραίων της Ν.Δ.
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη “να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε ‘ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης, ρε παιδιά;” υποστηρίζοντας ότι “κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να δοθούν προσωρινές άδειες παραμονής”.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να υπονοήσει την αρνητική υποδοχή της πρότασης από τους πρόσφυγες / μετανάστες λέγοντας “είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης;”. Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε (ΣΚΑΪ) ότι “υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος».

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στο εσωτερικό της Ν.Δ., μίλησε για “απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου ‘ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού’”. Σημείωσε δε “με ενοχλεί πάρα πολύ η έλλειψη ανθρωπιάς. Αν για κάτι είμαστε γνωστή ως χώρα, είναι γι' αυτές τις δύο λέξεις: ανθρωπιά και λεβεντιά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: