ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ευρωβουλή τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν από κοινού οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. 


Καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλλει τα Κλειστά Κέντρα Κράτησης για το σύνολο προσφύγων και μεταναστών, οι έξι ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να αποφανθεί, κατ’ αρχάς, για την ίδια τη νομιμότητα της ύπαρξής τους, με δεδομένο ότι:

Οι Οδηγίες 2013/33/ΕΕ “σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή αιτούντων διεθνή προστασία” και 2008/115/ΕΕ “σχετικά με τις επιστροφές των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών” αναφέρουν ρητά ότι:

Κάθε κράτηση πρέπει να είναι προσωποποιημένη και να έχει πραγματική και νομική αιτιολόγηση. Να εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις εξάντλησης κάθε άλλου μέσου. Να διαρκεί το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και να αφορά σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής - και όχι σε όσους βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία αίτησης ασύλου, εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις που περιγράφονται επακριβώς στα άρθρα της συγκεκριμένης οδηγίας. 

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν επίσης από την Κομισιόν να αξιολογήσει την περίπτωση, τα κέντρα αυτά να τοποθετηθούν σε ακατοίκητες βραχονησίδες, ενδεχόμενο που ενίσχυσε η ίδια η κυβέρνηση με τις φωτογραφίες που παρουσίασε στη σχετική συνέντευξη τύπου της Τετάρτης!
Τέλος, η Επιτροπή ερωτάται για τις προβλέψεις κράτησης χιλιάδων ανηλίκων, καθώς η χώρα μας έχει αναλάβει την υποχρέωση να προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, σύμφωνα με το άρθρο 23 της πρώτης οδηγίας που αναφέρεται παραπάνω. 

Όλα δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στήσει ένα οικοδόμημα, που όχι μόνο παρεκκλίνει από κάθε έννοια ευρωπαϊκής νομιμότητας, άλλα έχει και τα θεμέλιά του στην άμμο.


Ν. Βούτσης: Επιστροφή σε δοκιμασμένα, άκρως αποτυχημένα  αντιδημοκρατικά μέσα

Για επιστροφή σε δοκιμασμένα, άκρως αποτυχημένα και εν πολλοίς αντιδημοκρατικά μέσα που είχε το δόγμα της περιόδου Σαμαρά κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας το «σχέδιο» μέτρων που εξαγγέλθηκε για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για δημιουργία φυλακών στη χώρα και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» της κυβέρνησης την επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» επισημαίνοντας ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται με τελεσίγραφα που θυμίζουν σύγχρονο «Φαρ-Ουεστ».

Ως νησιώτες δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν θα δεχθούμε

«Ως νησιώτες δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν θα δεχθούμε να ζούμε σε νησιά-φυλακές επειδή έτσι θέλει η ΝΔ. Είναι ακόμα καιρός μα σοβαρευτούν, να μην πανικοβάλλονται από το αδιέξοδο που δημιούργησαν και να παραδεχτούν ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχικές και ακροδεξιές πρακτικές» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν, "η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ως ευαίσθητου και συγχρόνως παγκόσμιου ζητήματος, χρήζει σοβαρότητας και συγκεκριμένης - στοχευμένης πολιτικής.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς σχέδιο και αφού είχε επενδύσει προεκλογικά στο προσφυγικό στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και χυδαιολογώντας ταυτόχρονα, αφού κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων δημιουργώντας χάος στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου στις 37.000 και αφού ανακάλυψε ότι είναι γεωπολιτικοί τελικά οι λόγοι αύξησης των ροών, μας αποκάλυψε το πολιτικό της σχέδιο για το προσφυγικό.

Ένα σχέδιο που παραβιάζει κατάφωρα όλες τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε πιστή στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας να μετατρέψει την Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κώ και Λέρο σε απέραντες φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων , ανάμεσα τους χιλιάδες μικρά παιδιά ,παραβιάζοντας  βασικές διατάξεις του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: