ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Με απεργία εορτάζεται αύριο η Ημέρα της Γυναίκας


Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει προσκαλέσει αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, γυναίκες από διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, συνδικαλιστικούς φορείς, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.


Τρεις ώρες αργότερα, στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει κινητοποίηση, ενώ σε κοινή δράση με εκατομμύρια γυναίκες σε όλο το πλανήτη καλεί το Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη με συμμετοχή σε αυτή συγκέντρωση και στις 2 μμ, στην πλ. Κλαυθμώνος. 


Παράλληλα σε μήνυμά του ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος, για την Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν συνιστά μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας έναντι της Γυναίκας και των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του με την ευκαιρία του εορτασμού της 8ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει, σε μια εποχή βαθιάς και επώδυνης κρίσης -η οποία δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά εκτείνεται πολύ πέραν των συνόρων μας και η οποία εκτός από κρίση οικονομική είναι, πρωτίστως, κρίση θεμελιωδών αρχών και αξιών- η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να αποτελεί, κατ' εξοχήν, ημέρα περίσκεψης και περισυλλογής.

«Ειδικότερα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μάς καλεί ν' αναλογισθούμε αφενός πόσο σημαντικό είναι, για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο εν γένει, το κεφάλαιο «Γυναίκα», όπως άλλωστε η ίδια η ιστορική εξέλιξη έχει καταδείξει και μάλιστα με αμάχητα τεκμήρια. Αφετέρου δε πόσο λίγο, δυστυχώς, έχουμε αξιοποιήσει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει, κατά γενική ομολογία, πολλές και πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: