Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι τις 10 Απριλίου ζητείται από τους εποπτευόμενους φορείς να υποβάλλουν συνολικά τα αιτήματά τους.
«Η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωρήσει. Αυτό που, όμως, έχει σημασία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο είναι να διασφαλίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο, η διαφάνεια, ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος. Να λειτουργεί η τεχνολογία ως μέσο και εργαλείο στο πλαίσιο της δημοκρατίας, και του κράτους δικαίου, για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εναρκτήρια ομιλία της, στο 9ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum με κύριο θεματικό άξονα «Ο Ψηφιακός και Διοικητικός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά προγράμματα, όπως τα Ψηφιακά Οργανογράμματα και Περιγράμματα θέσης, η Ψηφιακή Πλατφόρμα Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η Απογραφή Προσωπικού Δημοσίου και η αναβάθμιση της Διαύγειας.
Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προχωρούν το Ενοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) και Ψηφιακών Υπογραφών.
Η αρμόδια υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Ψηφιακό ΚΕΠ, το οποίο σε πρώτη φάση θα αρχίσει να λειτουργεί από φέτος, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου