ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ηλίας Κυριακόπουλος: Ανάγκη της περιοχής η έλευση ΥΦΑ

«Οι φορείς της Αχαΐας με προεξάρχοντα τον ΟΛΠΑ, είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν τα μέγιστα για την εγρήγορση της επένδυσης» είπε ο Ηλίας Κυριακόπουλος εκ μέρους του Ποταμιού.

«Δυστυχώς, στην Πάτρα, το μόνο που θα συναντήσετε από την πλευρά της δημοτικής αρχής Πελετίδη είναι μια άρνηση»


Το Ποτάμι Αχαΐας ασκεί κριτική κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνας Γεροπαναγιώτη για τις ενστάσεις που έχει ο Δήμος Πατρέων αναφορικά με τη δημιουργία δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

«Την Παρασκευή 20-5-2017, το Ποτάμι Αχαΐας εκπροσωπούμενο από τους Ζαχαρία Χρήστου (Περιφερειακός συντονιστής Δ.Ε.) και Ηλία Κυριακόπουλο (Γραμματέας Τ.Ο. Πάτρας) παρευρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από τον ΟΛΠΑ, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα POSEIDON MED II, το οποίο αποσκοπεί στην εισαγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως κύριο καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην ανάπτυξη ενός επαρκούς δικτύου υποδομών ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν -εκτός της Πάτρας- τα λιμάνια του Πειραιά, του Ηρακλείου, της Ηγουμενίτσας, της Βενετίας και της Λεμεσού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 53.279.405 ευρώ και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή («Συνδέοντας την Ευρώπη»), ενώ το υπόλοιπο 50% καλύπτεται από τους 26 εταίρους του προγράμματος που αφορούν επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία.

Το πρόγραμμα PoseidonMedII αποτελεί έναν οδικό χάρτη που αποσκοπεί στην ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου για τη ναυτιλία, προωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο- και περιλαμβάνει έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) καθώς και τον τερματικό σταθμό ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2016 έχει αποφασιστεί η υιοθέτηση σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα του ορίου 0,5% στην περιεκτικότητα των ναυτιλιακών καυσίμων σε θείο, με έναρξη από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το Ποτάμι επικροτεί τέτοιες ενέργειες από τους Φορείς που θα προσφέρουν ανάπτυξη και βιωσιμότητα ειδικά στην πόλη της Πάτρας που λόγω γεωγραφικής θέσης της θα είναι ένα από τα λιμάνια με τις απαιτούμενες υποδομές  ώστε το ΥΦΑ να καθιερωθεί ως εναλλακτικό καύσιμο στη ναυτιλία στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η ενεργή συμμετοχή του ΟΛΠΑ ως εταίρου και δηλώθηκε ότι η εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας, επεκτάσιμης στη συνέχεια και για τροφοδοσία με φυσικό αέριο για βιομηχανική και οικιακή χρήση, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του.

Από την ενημέρωση που έγινε από την ΔΕΦΑ, ΔΕΣΦΑ, την εταιρεία Συμβούλου Μηχανικού αλλά και από το ΕΚΕΠΑ, αναφέρθηκε η πορεία τους και η δέσμευση με την ολοκλήρωση τους να δοθούν σε διαβούλευση σε όλα τα εμπλεκόμενα-ενδιαφερόμενα μέρη (Δήμος, Περιφέρεια ,ΤΕΕ Δ. Ελλάδος, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Κοινωνικούς Φορείς) της πόλης.

Ηλίας Κυριακόπουλος: Ανάγκη της περιοχής η έλευση του ΥΦΑ

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Κυριακόπουλος, τόνισε την ανάγκη της περιοχής για την έλευση του ΥΦΑ, τον ευεργετικό του ρόλο για το περιβάλλον, αλλά και την ανάπτυξη που όντως μπορεί να έρθει στη Δυτική Ελλάδα: θέσεις εργασίας, χαμηλό κόστος ενέργειας, ανακύκλωση χρήματος, εισροή οικονομικών πόρων, προσέλκυση επενδυτών, κίνητρα για βιομηχανίες κλπ.


Ταυτόχρονα, δριμεία επίθεση άσκησε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα Γεροπαναγιώτη για την «αγκίστρωσή» της σε έναν καταγγελτικό δίχως επιχειρήματα λόγο άρνησης της επένδυσης. 

Όπως είπε μεταξύ άλλων, «Οι φορείς της Αχαΐας με προεξάρχοντα τον ΟΛΠΑ, είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν τα μέγιστα για την εγρήγορση της επένδυσης. Ποιος δεν θέλει να κάνουμε βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος που τόσο κινδυνεύει παγκοσμίως; Ποιος δεν θέλει να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη;», ενώ απευθυνόμενος στους φορείς υλοποίησης του προγράμματος  τόνισε:

«Δυστυχώς, στην Πάτρα, το μόνο που θα συναντήσετε από την πλευρά της δημοτικής αρχής Πελετίδη είναι μια άρνηση, αντιφατική όπως ήταν τα λόγια της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και εντελώς παράλογη. Θα αποδεικνύετε κάτι με λογικά επιχειρήματα και θα σας απαντάνε με παραλογισμό και ξύλινη γλώσσα μιας υποτιθέμενης προστασίας των λαϊκών στρωμάτων. Ευχόμαστε η λογική να επικρατήσει του παραλογισμού και του λαϊκισμού».

Το Ποτάμι αναμένει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών που σκοπό έχουν την ασφαλή, τεχνική και βιώσιμη λύση για ένα αναπτυξιακό έργο που πέραν των ωφελειών του θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην 3η πόλη της Ελλάδας με έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες ανεργίας, προκειμένου να συμβάλλει από τη δική του θέση και με όποιες πρωτοβουλίες χρειάζεται να αναλάβει, ώστε η επένδυση να προχωρήσει με τους καλύτερους ει δυνατόν όρους για την πατραϊκή κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: