ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

540 πυροσβέστες για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπεγράφη χθες μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport, η οποία θα καταβάλλει ετησίως 10,5 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ετήσιο τέλος διαχείρισης 4% επί του ποσού αυτού.


Σε αντάλλαγμα στα 14 αεροδρόμια θα τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα και νομοθεσία και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Fraport. Ειδικότερα, το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα θα παρέχει 502 πυροσβέστες, οι οποίοι θα απασχοληθούν στα 13 αεροδρόμια, ενώ θα υπογραφεί ξεχωριστή σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία για την παροχή 38 πυροσβεστών για το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Η Fraport Greece θα επιβαρυνθεί, επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τη δαπάνη των 800.000 ευρώ της μετεγκατάστασης του προσωπικού στα αεροδρόμια, καθώς και με τα επιπλέον έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας, που προσεγγίζουν τα 800.000 ευρώ (1.600 ευρώ ανά πυροσβέστη). Την εταιρεία θα επιβαρύνουν και όλα τα έξοδα της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών, όπως και εν γένει της συντήρησης και αντικατάστασης του σχετικού εξοπλισμού πυρασφάλειας και κτηρίων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Αlexander Ζinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε ότι «επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία και την ασφάλεια των αεροδρομίων... προχωράμε όλα τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, ώστε τα αεροδρόμια να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών» κατέληξε.

Από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου τη σύμβαση υπέγραψαν οι Ν. Τόσκας και Ε. Τσακαλώτος, ενώ από την πλευρά της Fraport Greece οι Alexander Zinell (CEO) και Ιan Matheson (COO) της Fraport Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια: