ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν ετοιμάζει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ

Καπνός από επίθεση σε περιοχή του Λιβάνου
ATEF SAFADI/ΕΠΑ
Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ  δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Reuters  που επικαλείται το  .

Ο ανώτερος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούν το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης και πως μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν έχει ακόμη εντοπίσει εναέρια απειλή από το Ιράν. Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως προετοιμασμένα, είπε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει επιπτώσεις.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή πολύ προσεκτικά

και είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ, δήλωσε, μεταξύ άλλων νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη με το Ισραήλ να πραγματοποιεί την Τρίτη αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό, όπως είπαν πηγές. Ο στρατός είπε ότι τώρα στοχεύει την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό. Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπήρξε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού. Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο επιθέσεις στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης, χτυπώντας τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου και τη νότια είσοδο της πόλης, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας. Ένα πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκε στην περιοχή Jnah της πόλης, ανέφεραν οι πηγές. 

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εκτόξευσε πυραύλους προς στρατιωτικές θέσεις στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι σφοδρές μάχες με τη Χεζμπολάχ διεξάγονται στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με καταχώρηση του εκπροσώπου τους Αβιτσάι Αντράι στο X.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ αφού στη διάρκεια της νύκτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ από πλευράς της αρνήθηκε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εισβάλει στο νότιο Λίβανο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης, Μοχάμεντ Αφίφ να διαμηνύει στο Al Jazeera ότι «όλοι οι σιωνιστικοί ισχυρισμοί ότι οι (σ.σ.ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής έχουν εισέλθει στον Λίβανο, είναι ψευδείς». Ο ίδιος επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουν

υπάρξει άμεσες χερσαίες συγκρούσεις» μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινών δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης τους κατοίκους 27 οικισμών του νοτίου Λιβάνου να τους εκκενώσουν «αμέσως» και να κατευθυνθούν προς βορράν ώστε να μην παγιδευθούν στις μάχες με τη Χεζμπολάχ. «Ο ισραηλινός στρατός δεν θέλει να σας κάνει κακό και για την ασφάλειά σας πρέπει να απομακρυνθείτε αμέσως από τα σπίτια σας. Όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη, σε εγκαταστάσεις και σε μέσα μάχης της Χεζμπολάχ βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο», έγραψε ο Αβιτσάι Αντράι, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, σε μήνυμά του στα αραβικά που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Telegram.

Δεν υπάρχουν σχόλια: