ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

«Κόφτης» στις αυξήσεις των συνταξιούχων από Κεραμέως

 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κάνει λόγο για «ληστρική απόφαση» και «τρισάθλιο σχέδιο».   «Αντί να καταργήσει την Εισφορά Αλληλεγγύης, την χρησιμοποιεί για να περικόψει πάλι χιλιάδες συντάξεις»

«Κόφτη» στις αυξήσεις των συνταξιούχων, ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που αποκαλύπτει τον «διορθωτικό μηχανισμό» της Νίκης Κεραμέως που θα στερήσει από χιλιάδες συνταξιούχους  τις αυξήσεις 2,2 – 2,5% που πρόκειται να δοθούν το 2025.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κάνει λόγο για «ληστρική απόφαση» και «τρισάθλιο σχέδιο»  της κυβέρνησης που «αντί να καταργήσει ως όφειλε την Εισφορά Αλληλεγγύης, την χρησιμοποιεί ως “μπαμπούλα” για να περικόψει (ξανά) χιλιάδες συντάξεις».

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το ληστρικό σχέδιο με το οποίο μπαίνει «κόφτης» στις αυξήσεις των συνταξιούχων θα δρομολογηθεί ως εξής:

-Αρχικά θα ανακοινωθεί η αύξηση «ψίχουλα» 2,2 – 2,5% η οποία θα ενσωματωθεί στις συντάξεις Ιανουαρίου, που θα καταβληθούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

-Την ίδια στιγμή, θα κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία όσες συντάξεις, λόγω της αύξησης θα υπερβαίνουν τα όρια της Εισφοράς Αλληλεγγύης, θα μένουν κάτω από αυτά. 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσιάζει και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως:

-Για μια σύνταξη των 1.390 ευρώ μικτά μια αύξηση 2,5% στο ανώτατο επίπεδο, θα απέφερε ένα πρόσθετο ποσό 34,75 ευρώ το μήνα.  Άρα θα έπρεπε τον Ιανουάριο, ο δικαιούχος αυτής της σύνταξης να λάβει 1.424,75 ευρώ. 

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως,  θα ενεργοποιηθεί η επιβολή Εισφοράς Αλληλεγγύης 3%, άρα η απώλεια θα ήταν 42,74 ευρώ. Συνεπώς, ο συνταξιούχος θα έβλεπε σύνταξη 1.382,05, δηλαδή μικρότερη κατά 7,95 ευρώ, από τα 1.390 μεικτά ευρώ που λάμβανε!

Υπενθυμίζεται ότι η Εισφορά Αλληλεγγύης επιβάλλεται για ποσά κύριων συντάξεων από 1.400 ευρώ και άνω, κυμαίνεται από 3 – 14% και αυξάνεται κλιμακωτά. Ξεχωριστή εισφορά επιβάλλεται και στις επικουρικές συντάξεις, από 300 ευρώ και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: