Πάσα σε έναν τηλεοπτικό σταθμό με μόλις τρεις μήνες λειτουργίας και με μηδενική παρουσία στην διάχυση της ενημέρωσης.- Πάλι αποκλεισμός του Documento!
Επιστολή – κόλαφο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απέκλεισε σχεδόν όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλίας, και έδωσε ερώτηση μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος συμπτωματικά ανήκει στον φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη Αχιλλέα Νταβέλη, απέστειλαν τα υπόλοιπα Μέσα της περιφέρειας.
Όπως αποκαλύπτεται, ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός στο Documento, το οποίο αποκλείστηκε για τέταρτη συνεχή φορά από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δεν ήταν το μοναδικό Μέσο που έτυχε αυτής της αντιμετώπισης από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Αντιθέτως, την ίδια τύχη είχαν –για άγνωστους λόγους- τα περισσότερα media που λειτουργούν στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Ιδιόκτητες και διευθυντές ιστορικών τηλεοπτικών σταθμών, εντύπων και ιστοσελίδων, απέστειλαν την Τετάρτη 14 Σεπτμεβρίου, επιστολή στον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας κατηγορούν τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του, για την απαξιωτική, όπως αναφέρουν, αντιμετώπισή τους. Περαιτέρω ωστόσο, σημειώνουν ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το κυβερνητικό επιτελείο επέλεξε και μάλιστα πρώτον στη σειρά έναν τηλεοπτικό σταθμό με μόλις τρεις μήνες λειτουργίας και με μηδενική παρουσία στην διάχυση της ενημέρωσης.
Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia, ιδιοκτησίας του Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος εκπέμπει μόλις από τα τέλη του περασμένου Μαΐου και κατάφερε όχι απλώς να πάρει ερώτηση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα media της Θεσσαλίας, αλλά να εξασφαλίσει και προτεραιότητα έναντι και όλων των αντιπολιτευόμενων Μέσων, δηλαδή της Εφημερίδας των Συντακτών, της Αυγής και του news247.
Μάλιστα, στην επιστολή που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι επιδείχθηκε δυσεξήγητη εύνοια, προς τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό και επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί μη αξιοκρατικής διαδικασίας και κυβερνητικής εύνοιας στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, δηλαδή προς τον Αχιλλέα Νταβέλη.
Ο πρωθυπουργός κατηγορείται από τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές των Μέσων που αποκλείστηκαν, ότι αγνόησε Μέσα Ενημέρωσης με μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό και τηλεοπτικό τους κοινό. Χαρακτηριστικό της στάσης των κυρίων Μητσοτάκη και Οικονόμου, είναι ότι αποκλείστηκαν μεταξύ άλλων ο τηλεοπτικός σταθμός TRT με 33 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV με 29 χρόνια λειτουργίας καθώς και εφημερίδες και γνωστά σάιτς.
Ο Αχιλλέας Νταβέλης, εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό προσκήνιο με τον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia, μόλις τον περασμένο Μάιο, αφού εξαγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό TV10 ο οποίος είχε την έδρα του στα Τρίκαλα. Μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει για την επένδυσή του αυτή, επιχορήγηση και μάλιστα μεγαλύτερη του ενός εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η εφημερίδα «Δημοκρατία» από τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρία του Νταβέλη με την επωνυμία 21 Admedia Μον ΙΚΕ στην οποία ανήκει ο νέος τηλεοπτικός σταθμός που εξασφάλισε ερώτηση στη ΔΕΘ, εντάχθηκε σε καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και εισέπραξε 1.553.617,16 ευρώ.
Αν και η επιχορήγηση αυτή φαίνεται να έχει δοθεί νόμιμα ή τουλάχιστον νομότυπα, το Documento πληροφορείται ότι σοβαρές καταγγελίες για τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, δηλαδή τον FORMedia, αλλά και την εταιρία του Αχιλλέα Νταβέλη, έχουν αποσταλεί τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, χωρίς ωστόσο να είναι προς το παρόν γνωστό αν έχουν γίνει ενέργειες για τη διερεύνησή τους. Σε κάθε περίπτωση, το Documento συνεχίζει την έρευνα και θα επανέλθει με περισσότερο ρεπορτάζ.
Τα κυβερνητικά δώρα στον Αχιλλέα Νταβέλη
Παρόλα αυτά, ο Νταβέλης εμφανίστηκε και διαφημίστηκε ως άνθρωπος που θα έφτιαχνε μάσκες σε μια περίοδο που ακόμη και τα νοσοκομεία είχαν ελλείψεις. Βέβαια, ο μιντιακός ήρωας και πρωθυπουργικός φίλος είχε λάβει βοήθεια γι’ αυτό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έλεγε ο Τύπος την περίοδο εκείνη.
Εκτός του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει τη στήριξή του µέσω τηλεφωνήµατος. Από κοντά και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, που προμόταρε τον Νταβέλη µέσω Τwitter, αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα γραφόταν την εποχή εκείνη ότι το Μέγαρο Μαξίµου παρενέβη για να έρθουν οι µηχανές παρασκευής των μασκών, αεροπορικώς και όχι ακτοπλοϊκώς (κάτι που στοίχισε περισσότερο) από την Κίνα, ενώ κράτησε και το τελωνείο ανοιχτό µέχρι αργά το βράδυ. Το τραγελαφικό είναι ότι οι μάσκες του Νταβέλη τελικώς ανακλήθηκαν από τον ΕΟΦ λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς και για το περιβάλλον.
O Aχιλλέας Νταβέλης, όπως προκύπτει από µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν είναι τυχαίος επιχειρηµατίας, αλλά ένας άνθρωπος που έχει δεσµούς και σχέσεις µε την οικογένεια Μητσοτάκη. Τόσο µε τον πρωθυπουργό όσο και µε την αδερφή του και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου