Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία»
Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία είναι το εργαλείο για να εξυπηρετείται ο άνθρωπος.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, προκειμένου να αναδυθούν τάσεις και προοπτικές στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, να αναδειχτούν μεθοδολογίες αλλά και καλές πρακτικές της ενσωμάτωσής τους στη διδασκαλία και τη μάθηση σε ένα ευρύ σύνολο γνωστικών πεδίων.
«Η κοινωνία σήμερα έχει πάει μπροστά και τα ζητήματα πλέον έχουν αλλάξει όπως κι οι προτεραιότητες για τον πολίτη, τον επιχειρηματία και εν γένει την κοινωνία. Συνεπώς, με σαφή, ειλικρινή, δημοκρατικό διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.
Το συνέδριο, διεξήχθη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στις 16, 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022 και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και από το Εργαστήριο Η/Υ και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΗΥΕΤ), του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Την καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σχετικά με την καλύτερη λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ), ανέλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας εκπόνησαν συγκεκριμένα Πλάνα Διορθωτικών Ενεργειών ανά ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ τα οποία έχουν γίνει ήδη αποδεκτά και εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς.
Με αυτό τον τρόπο και βάσει της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αναμένεται να υπάρχει πλήρη γνώση για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και να προλαμβάνονται έκτακτες καταστάσεις.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν ενδεικτικά στην εκπόνηση ειδικών υδρογεωλογικών μελετών, καθιέρωση νέου συστήματος παρακολούθησης υπόγειων υδάτων, αύξηση της συχνότητας των δειγματοληψιών κ.ά.
Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αφορούν αρχικά τους ΧΥΤΑ Αγρινίου, Αιγείρας και Ξερόλακκας (Αχαΐας), καθώς και το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς (Ηλείας) ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συνεργασία.
«Απώτερος και διαρκής στόχος να διασφαλίζεται το περιβάλλον, η ποιότητα των υδάτων και η δημόσια υγεία.Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης, παραμένει σταθερή στο ρόλο της ως καθοδηγητής αλλά και ως αυστηρός επόπτης, για ζητήματα που απασχολούν άμεσα τις τοπικές μας κοινωνίες» δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου