ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή στην πλατεία Γεωργίου


 

Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές για όλους τους φοιτητές και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει  τα οξυμένα προβλήματα στέγασης (ενοίκια, εστίες) και μετακίνησης


Συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 9/10 στις 11 π.μ. στην  πλατεία Γεωργίου με θέμα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές για όλους τους φοιτητές, για όλα τα μαθήματα.

Και κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα με τη στέγαση (ενοίκια, εστίες) και τη μετακίνηση.

Στα παραπάνω κατέληξε σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, που συνήλθε την  περασμένη Παρασκευή 2/10/20  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας με θέμα την οργάνωση της πάλης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, έπειτα από κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συμμετείχαν οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Βιολογικού, Παιδαγωγικού, Θεατρικών Σπουδών, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΣΟΦΕΠΠ και η επιτροπή 2ου έτους Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Συλλόγων:

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας νωρίτερα την ίδια μέρα στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ για το οξυμένο πρόβλημα με τη μετακίνηση. 

Εκεί οι φοιτητές είχαμε κατάκτηση όσον αφορά την πύκνωση των δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο, σε σχέση με τα ορισμένα δια ζώσης μαθήματα ή εργαστήρια. 

Στη συζήτηση αναδείχθηκε: 

- Ότι η ανάγκη μας είναι να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και δωρεάν. 

- Ότι δεν ανεχόμαστε την παγίωση της τηλεκπαίδευσης ως αντικαταστάτρια μορφή για τη δια ζώσης διδασκαλία διότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τη γνώση γύρω από το επιστημονικό μας αντικείμενο μέσα από μια οθόνη. 

- Ότι δεν έχει παρθεί μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει ούτε ευρώ για τις ανάγκες μας αλλά δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των λίγων για περισσότερα κέρδη. 

-Ότι είναι ανάγκη οι Σύλλογοι να γίνουν κέντρα αγώνα για κάθε ζήτημα που έχει προκύψει και θα προκύψει το επόμενο διάστημα. 

Και σύμφωνα με τις αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων, κατέληξαν στην παραπάνω απόφαση για το σημερινό συλλαλητήριο στην πλ. Γεωργίου, ώρα 11 πμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: