ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Στην Αχερουσία των Αθανάτων από σήμερα ο Μ. Γλέζος

Στιγμιότυπο από την εκφορά της σορού του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς.


Σε στενό οικογενειακό κύκλο, κατά την επιθυμία των συγγενών του, από τον ΙΝ των Αγ. Θεοδώρων η κηδεία της σορού του - Τιμητικές εκδηλώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Στην Αχερουσία των Αθανάτων πέρασε από σήμερα ο Πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης, που «χάραξε» για πολλά χρόνια την ιστορική μνήμη της πατρίδας μας και την κατέστησε αντιφασιστική σύμβολο σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο


Σε στενό οικογενειακό κύκλο, κατά την επιθυμία των συγγενών του λόγω του κορονοϊού, τελέστηκε η κηδεία του μεγάλου αντιστασιακού αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, από τον ΙΝ των Αγ. Θεοδώρων παρεκκλήσιου της Μητρόπολης Αθηνών, ενώ την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όπως είχε εκφραστεί η επιθυμία του εκλιπόντος πριν από περίπου τρία χρόνια. 
Παρόντες στην τελετή, εκτός από τον έλαχιστο στενό κύκλο, ήσαν η γυναίκα του Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια του εκλιπόντος, που αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη. 
Την ώρα της κηδείας, η σημαία στην Ακρόπολη κυμάτιζε μεσίστια, ενώ σημειώνεται ότι ο τάφος προφέρθηκε τιμητικά από τον Δήμο Αθηναίων και η τελετή της πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Μανώλη Γλέζο και την προσφορά του στην πατρίδα.
«Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης σε ώρες συμφοράς της πατρίδος μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την εξόδιο ακολουθία.
 Επιπλέον, ανέφερε πως «μου έκανε την τιμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές. Υπόδειγμά του πάντοτε ήταν ο αδελφός του και η θυσία του. Σαν άνθρωποι μιλήσαμε πολλές φορές και για τις υπαρξιακές αγωνίες μας, για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες και αναζητήσεις μας. Μου ζήτησε όταν έρθει η ώρα εκείνη που σφραγίζει τη γήινη ζωή να προστώ της νεκρώσιμης ακολουθίας και να διαβάσω "τα γράμματα της Εκκλησίας", όπως είπε. Η εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του οδήγησε τα βήματα μου σε τούτο τον χώρο για να ψάλλουμε όλοι μαζί: Αιωνία η Μνήμη του».

Τιμητικές εκδηλώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα
 
«Αποχαιρετώ σήμερα τον Μανώλη Γλέζο. Μαζί με όσους τον γνώρισαν από τα βιβλία, το λόγο, την υψωμένη του γροθιά, τη διαδρομή του στα πέτρινα χρόνια, στα χρόνια της δύσκολης μάχης για τη Δημοκρατία, όπως και στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης» έγραψε στο fb. o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τ. πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τιμώντας την μνήμη του αγωνιστή, κατέθεσε στεφάνια σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας στα οποία άφησε έντονο το αποτύπωμα του περάσματός του ο εκλιπών αγωνιστής. 

Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, με τον Πάνο Σκουρλέτη, στο κολαστήριο της Κομαντατούρ με τον Δημ. Τζανακόπουλο και στο κάστρο της ΕΠΟΝ στους Αμπελοκήπους με τον Χριστ. Βερναρδάκη. 

Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, μόλις ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση, να διοργανώσει εκδήλωση τιμής στην Αθήνα, στην πόλη όπου ο «πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης», Μανώλης Γλέζος μαζί με τον Λάκη Σάντα σήκωσαν ανάστημα στον ναζισμό και ταπείνωσαν τη σημαία με τη σβάστικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας, κατέθεσε επίσης ένα χρηματικό ποσό στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου της Νάξου, στη μνήμη του εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, αδελφού του Μανώλη Γλέζου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: