ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Αχ, πάνε τα λεφτουδάκια μας από το "μαξιλάρι"

Ο Άδωνις το ομολόγησε, ότι από τα 37 δισ. μόνο τα 16 είναι για την εγγύηση στους δανειστές, άρα τα υπόλοιπα τα κάνουμε ότι θέλουμε!
Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Καλούμε τους κολλητούς μας, που σαν ειδικοί ασχολούνται με το θέμα και τους ανακοινώνουμε τι θέλουμε να περάσουμε στην Κοινή Γνώμη και από κεί και πέρα τα πράματα κυλούν μόνα τους!

Άλλωστε ο Άδωνις το ομολόγησε ότι από τα 37 δισ. μόνο τα 16 είναι για την εγγύηση στους δανειστές, άρα τα υπόλοιπα τα κάνουμε ότι θέλουμε!

Πάντως η σημερινή ΑΥΓΗ, που έβγαλε το θέμα και την ΝΔ στο... ικάντι, στο πρωτοσέλιδο της, μεταξύ άλλων,  γράφει:

«Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πως θα χρησιμοποιήσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, είναι συνάρτηση των εσόδων, των δαπανών που πραγματοποιούνται».

«Αλέξης Τσίπρας: Που είναι τα 14 δισ. που δίνει ο Πρωθυπουργός, όπως είπε στο διάγγελμά του; Μόνον 4 δισ. δίνει συνολικά (και αυτά σε βάθος χρόνου). Για ποιο λόγο μέχρι χθες δεν έλεγε τίποτα για το «μαξιλάρι» και τώρα μας λέει ότι το έχει ξοδέψει;»  

Η αποκάλυψη ξεκίνησε προσφάτως, όταν κυβερνητικό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εξομολογήθηκε παρόντων κυβερνητικών δημοσιογράφων. Στην πεπατημένη λοιπόν και ο... υπαρχηγός Οικονομικών Σκυλακάκης, (σ.σ.: περί αυτού πρόκειται) ως "Κέρβερος" της πύλης του κρατικού θησαυροφυλακίου, (σκυλαΚάκης είναι αυτός...) αποκάλυψε το μέγα μυστικό, που τον έτρωγε, αυτόν και τον Σταϊκούρα, από την ώρα της ανάληψης του Υπουργείου. 

Παιδιά δεν πάει άλλο. Ας όψεται ο Κορονοϊός! Αλλιώς εμείς άμωμοι και αμόλυντοι, δηλωμένοι στην πολιτική πιάτσα, δεν επρόκειτο να ακουμπήσουμε το δακτυλάκι μας!

Και για να ξηγιόμαστε και να μην παραξηγιόμαστε! Έγραψα το «δακτυλάκι μας» και όxι την χερούκλα μας! Και κάπως έτσι, γλυκά-γλυκά, που λέει και ο Βορίδης, κατέθεσε στην αγία τράπεζα των συνεντεύξεων, μέρες χρονιάρες που περνάνε, την αμαρτία του. Και υπ' όψιν «αμαρτία ομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία...»!

Και είπε προς τους ειδικούς, που τον κατανόησαν -επτά οικονομικοί συντάκτες φιλικών προς την κυβέρνηση ιστοσελίδων ήσαν αυτοί - Παιδιά αμαρτήσαμε. Δεν αντέξαμε άλλο! Δεν τα πήγαμε καλά το Μάρτη στην Οικονομία και είπαμε να βοηθηθούμε με κείνο το παλιο-μαξίλαρο. 

Αυτό που άφησαν οι... Μαδούροι σαν έφυγαν μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης και μας τον άφησαν τον πειρασμό για να... αμαρτήσουμε! Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου! Γι αυτό και μεις κάναμε το θαύμα μας, αφού δεν το έκανε ο... κύριος!

"Δεσμεύσαμε" 12 με 14 δισ. ευρώ από τα 37 δισ. για να ξελασπώσουμε! Βέβαια ο συνηθισμένος στα διαγγέλματα Κυριάκος, δεν σας ενημέρωσε, αλλά δεν έχει σημασία, ενημερώνω εγώ. Αυτός έχει πιο σοβαρή δουλειά να κάνει: Ξεψειρίζει τη... μαϊμού! 

Τι δηλαδή; Θέλατε να παραδεχτεί ότι μετά από εννέα μήνες που κυβερνά φάνηκε ότι δεν νογάει και τα κάνει καφέ και ζάχαρη στην Οικονομία; Αυτός ο ... Τσακιτζής του λαού; Αυτός ο... Μέγας προστάτης της μεσαίας τάξης; Ο φωτεινός φάρος των νοικοκυραίων; 

Βέβαια το ερώτημα που θέτει το επιτελείο του Αλέξη είναι πως και που θα τα διαθέσουν αυτά τα 12 έως 14 δισ. που "δέσμευσαν", δηλαδή που "ξάφρισαν" από το μαξιλάρι!

Οι μήπως πρέπει να πούμε, όλοι εμείς που συμβάλαμε για να μαζευτεί το μαξιλάρι, «αχ πάνε τα λεφτουδάκια μας, τα χάσαμε... Τα δώσανε για ψυχικό μεγαλοβδομαδιάτικο, στα λαμόγια και στους κουμπάρους!». 

Αυτό λοιπόν το μαξιλάρι, ήταν παραφουσκωμένο, γι αυτό το βάλανε στο... μάτι. 

Είχε μέσα 17,5 δισ. από το δάνειο του ESM τον Ιούλιο του 2015 (κόντεψε να μουχλιάσει από τότε!) τα οποία δεν τα πείραξε η προηγούμενη, μήτε η σημερινή κυβέρνηση, καθώς προορίζονται για να εγγυηθεί ομόλογα του σχεδίου "Ηρακλής" για τις Τράπεζες. Τα υπόλοιπα είναι πολύ περισσότερα από 14 δισ. που πείραξε ο Σταϊκούρας, ενώ μένει και ένα ποσό της τάξης των έξι δισ. ικανό για να βολέψει και τους άλλους φίλους. Αυτά αν μέχρι πρότινος ο Κυριακός ορκιζόταν ότι δεν θα πειραχτούν, αλλά εννοούσε το ένα μέρος μόνον, από αυτά του δανείου.

Είπαμε λεφτά υπάρχουν. Μωρέ ναι, υπάρχουν, αλλά δεν θα πρέπει να ενημερωθούν και οι πολίτες που τα έδωσαν για το πως γίνεται η διαχείρισή τους; 

Και τέλος πάντως, στοιχειώδης δεοντολογία δεν επιβάλει να ενημερωθούν αυτοί που τα μάζεψαν για να τα βρουν οι σημερινοί. 

Οι οποίοι σημερινοί, όταν λάκιξαν το βράδυ των εκλογών του 2015, είχαν αφήσει στα κρατικά ταμεία μόλις 200 (ναι διακόσια) εκατ. ευρώ απόθεμα για να βγάλει πέρα η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς τις υποχρεώσεις, ενός βουλιαγμένου στα χρέη κράτους;

Γι αυτό και στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΑΥΓΗ, γράφει: «Να ξεκαθαρίσει αμέσως στον ελληνικό λαό, τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά καλεί τον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Και ένα ερώτημα του Istologiou G. Mosxou: Πως γίνεται και κοτζάμου υπουργός Οικονομικών, στη διαχείριση των χρημάτων του θησαυροφυλακίου μπορεί να έχει απόκλιση μέχρι και 2 δισ. ευρώ; Τι θα πει 12 έως 14 δισ. Ή 12 είναι ή 14 είναι. Δεν μπορεί και τα δύο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: