ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στα εγκαίνια του νέου Συστήματος Τηλεελέγχου και Ανίχνευσης Διαρροών της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας
Στην τελετή εγκαινίων του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Παρακολούθησης, Τηλεελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της ΔΕΥΑ Αιγίου» παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 1,188 εκ. ευρώ, ενώ είναι το πρώτο που τίθεται σε λειτουργία στην Περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, η οποία έγινε παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου και πλήθους τοπικών στελεχών, ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη τους συντελεστές του έργου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Με έργα σαν και αυτό, αισθάνομαι ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ και του περιφερειακού μας προγράμματος πιάνουν πραγματικά τόπο. Αφενός γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα σε δίκτυα υποδομών –όπως είναι η ύδρευση– με σύγχρονη αντίληψη και νοοτροπία. Αφετέρου, γιατί αποτελούν έργα, που εξοικονομούν χρήμα και πολύτιμους φυσικούς πόρους. 
Με δύο λόγια, δηλαδή, είναι έργα σύγχρονα και αναπτυξιακά. Γιατί, αναπτυξιακά δεν είναι μόνο τα έργα που ενισχύουν την παραγωγή και τον πλούτο σε μία περιοχή, αλλά και τα έργα που μας γλιτώνουν από κόπους και σπατάλες. Σπατάλες σε ευρώ, αλλά και σε νερό, που είναι το πολυτιμότερο μάλλον των φυσικών αγαθών».

Μέχρι 2 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας»
Για μία εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.
Η προθεσμία που έληγε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος σε επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των υπό σύσταση, νέων επιχειρήσεων, αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δημιουργικό χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους δικαιούχους αναφέρονται στις προσκλήσεις που είναι αναρτημένες στον επίσημο ιστότοπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακούς Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.dytikiellada.gr.

Στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας η Πρέσβης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, η Πρέσβης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, κ. Milica Ristović Krstić.
Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διμερών σχέσεων, καθώς και εμπορικών ανταλλαγών, ενώ δόθηκε έμφαση σε τομείς όμως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ενέργεια και η εκπαίδευση.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Πρέσβη για τη Δυτική Ελλάδα, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, εστιάζοντας σε κλάδους που θα μπορούσαν να υπάρξουν συνεργασίες με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη θέση της Δυτικής Ελλάδας ως πύλη της Βαλκανικής χερσονήσου προς τη Δύση, στην ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς και στις τουριστικές δυνατότητες σημειώνοντας μάλιστα τη σημαντική αύξηση επισκεπτών από τη Βοσνία, όπως και τη Σερβία, στη Δυτική Ελλάδα.
Τέλος, σημείωσε την μεγάλη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της έρευνας και καινοτομίας που παράγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά ινστιτούτα της περιοχής.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος.

Συνάντηση Χαράλαμπου Μπονάνου, με την Διευθύντρια ΕΦΑ Αχαΐας, Αναστασία Κουμούση
Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια ΕΦΑ Αχαΐας Αναστασία Κουμούση.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για το έργο της Εφορείας. Ειδικότερα, συζητήθηκε η πορεία των έργων και οι εργασίες προστασίας και συντήρησης των μνημείων της Αχαΐας, η πλειονότητα των οποίων υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενώ συζητήθηκε επίσης η εποπτεία και η διαμόρφωση των αρχαιολογικών χώρων. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αφού αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που έχει προσφέρει η κ. Κουμούση από τη θέση της Διευθύντριας, δήλωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για συνέχιση της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με σκοπό την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: