ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά
Τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά, υποδέχτηκε σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 , στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το έργο που γίνεται στο Υπουργείο και το οποίο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών από τη δημόσια διοίκηση, μέσω της χρήσης όλων των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αισιοδοξία του πως και η Ελλάδα θα μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει μία δημόσια δομή, σύγχρονη, φιλική προς τον πολίτη, αλλά και αποτελεσματική.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φαρμάκης έθεσε προς τον κ. Γεωργαντά το ζήτημα της περιφερειακής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η μη ψηφιοποίηση των αρχείων των υπηρεσιών και η αδυναμία εκτέλεσης πολλών διοικητικών και άλλων πράξεων με ηλεκτρονικό τρόπο, δημιουργεί έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα που έχει ως αποτέλεσμα την αντιπαραγωγική καταπόνηση των υπαλλήλων, αλλά και την μη καλή και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έργα ύψους 6,5 εκ. ευρώ μέσω «LEADER» σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας
Συνολικά 24 δημόσια έργα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020), στο πλαίσιο του «LEADER» και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, καθώς επίσης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιούνται μέσω της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αιτωλική Αναπτυξιακή» κι έχουν στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών με υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι, όπως επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αντίρριο, παρεμβάσεις που ενισχύουν το τουριστικό προϊόν με την ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών, αλλά και έργα βασικών υποδομών, κυρίως στον τομέα της αποχέτευσης και της ύδρευσης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη σε επίπεδο χώρας που ολοκληρώνει την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα «LEADER».

Ημερίδα: «Τα Άτομα με Αναπηρία και τα Δικαιώματά τους στη Νέα Εποχή»
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Π.ΟΜ.Α.μεΑ, συνδιοργάνωσαν στο κτίριο του Σκαγιοπουλείου Κέντρου στην Πάτρα Ημερίδα με τίτλο: «Τα Άτομα με Αναπηρία και τα Δικαιώματά τους στη Νέα Εποχή», στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφέρειας απηύθυνε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος εστίασε στην ομιλία του την αναγκαιότητα να προσπαθήσει η Πολιτεία να βελτιώσει την καθημερινή διαβίωση και την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.
«Δεν είναι τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να αλλάξουν ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία. Πρέπει η κοινωνία να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, ώστε να αποτελέσουν ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που τα εντάσσει ισότιμα σε κάθε κοινωνική και οικονομική πτυχή της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

CROSS THE GAP: «Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη» - Θεατρικό σεμινάριο στο Λέτσε της Ιταλίας για τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική ζωή
Με στόχο τη δημιουργία νέων μοντέλων παρέμβασης για τη διατήρηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο CROSS THE GAP του διακρατικού Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, το οποίο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2: Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση (Integrated Environmental Management) και συγκεκριμένα στον ειδικό στόχο 2.1: Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων ως εδαφικό πλεονέκτημα της περιοχής του προγράμματος (Valorisation of cultural heritage and natural resources as a territorialasse to fthe Programme Area).
Το συγκεκριμένο έργο, αφενός επιδιώκει να εξασφαλίσει πλήρη πρόσβαση σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους, μέσω συγκεκριμένων έργων υποδομής, με στόχο την εξάλειψη κάθε φραγμού στην ελεύθερη κυκλοφορία των επισκεπτών, αφετέρου, ευνοεί την ενεργό κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική ζωή, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Μια από τις δράσεις του έργου αποτελεί η υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για το κοινωνικό και κοινοτικό θέατρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λέτσε της Ιταλίας από τον εταίρο του έργου, την εταιρία FACTORY ASSOCIATION - TRANS ADRIATIC COMPANY. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 3 ως τις 15 Ιανουαρίου 2020, για έξι ώρες καθημερινά, από τις 9.00 ως τις 16.00.
Θα περιλαμβάνει δραστηριότητες εργαστηρίου, παρουσιάσεις, διαλέξεις και προβολή παραστάσεων. Θα συμμετέχουν ειδικοί παιδαγωγοί, καλλιτέχνες με αξιόλογες εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες στον τομεά του κοινωνικού και κοινοτικού θεάτρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση θεάτρου, θεάματος και αναπηρίας. Μεταξύ αυτών ο Antonio Viganò, ο Enzo Toma, ο Michele Comite, ο Damiamo Scarpa, ο Robert Mcneer.
Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στο σεμινάριο θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής την οποία θα πρέπει να ζητήσουν με μήνυμά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: crossthegap.gr@gmail.com. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο θεατρικό σεμινάριο είναι μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 12:00.
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και στο τέλος θα εκδοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Θα γίνουν δεκτοί 20 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 5 θα προέρχονται από την Ελλάδα και πρέπει να διαθέτουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Για τους Έλληνες συμμετέχοντες στο θεατρικό σεμινάριο, τα έξοδα μεταφοράς, φαγητού και διαμονής θα καλυφθούν από τον εταίρο του έργου την εταιρία FACTORY ASSOCIATION - TRANS ADRIATIC COMPANY.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τον εταίρο του έργου FACTORY ASSOCIATION - TRANS ADRIATIC COMPANY.
Αξιολόγηση των αιτήσεων
Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα επιλεχθούν κατόπιν αξιολόγησης από τους υπεύθυνους του προγράμματος,την εταιρεία Factory Compagnia transadriatica, οι οποίοι θα δημοσιεύσουν στην ιστιοσελίδα τους την κατάταξη των επιτυχόντων.
Το έργο CROSS THE GAP
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%). Στο έργο συμμετέχει, χωρίς προϋπολογισμό ως συνδεδεμένος εταίρος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Επίσης, στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν ο Δήμος Μπιτόντο της Ιταλίας, ως Επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Λέτσε, εταίρος από την Ιταλία, ο δήμος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, και η εταιρία FACTORY ASSOCIATION - TRANS ADRIATIC COMPANY.

Σύσκεψη συντονισμού στην Π.Ε. Αχαΐας για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοκαιρίας
Συσκέψεις με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποτίμηση της μέχρι σήμερα αντιμετώπισης των φαινομένων κακοκαιρίας που έχουν εκδηλωθεί, καθώς και συντονισμού ενόψει της συνέχειας της χειμερινής περιόδου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και ο υψηλού επιπέδου συντονισμός, ο οποίος, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπονάνος, αποτελεί και το σημαντικότερο «εργαλείο» αντιμετώπισης, οποιουδήποτε καιρικού φαινομένου που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερωνύμου
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτριο Καλογερόπουλο υποδέχτηκαν σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, τον Σεβασμιώτατο νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφερείας επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Αιγείρας.
Στη συνέχεια, κατά την τελετή ενθρόνισής ο Περιφερειάρχης προσφώνησε το νέο Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα της Ενθρονίσεώς σας αποτελεί ημέρα σταθμό για την τοπική κοινωνία, ημέρα η οποία θα συμπεριληφθεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας αυτής της Ιεράς  Μητροπόλεως. Αισθάνομαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που έχω την τιμή, ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, να παρίσταμαι και να σας προσφωνώ στην Τελετή της Ενθρονίσεώς σας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στο ηρωικό και αδούλωτο Αίγιο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Σας υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ, στο Αίγιο, με το σεβασμό και την αγάπη που αρμόζει σε έναν καταξιωμένο Κληρικό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πνευματική και ηθική διακονία της περιοχής και έχει ήδη αγαπηθεί για το έργο και το χαρακτήρα του, προτού ακόμα εκλεχθεί και χειροτονηθεί Μητροπολίτης» και συνεχίζοντας εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι υποστηρικτής στο έργο του νέου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης, τόνισε:  «Θέλω να γνωρίζετε λοιπόν, ότι στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και των συνεργατών μου, θα βρείτε πιστούς και άκαμπτους συμμάχους, που δεν θα φεισθούν κόπων προκειμένου να στηρίξουν το πολυσήμαντο έργο σας, επιζητώντας παράλληλα διαρκώς τις προτροπές και τις πατρικές συμβουλές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: