ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Την επιστροφή των δύο αξιωματικών ζήτησε ο Τσίπρας

Μπουρνούς: «Οι χθεσινές εκλογές στην Τουρκία θυμίζουν τις εκλογές του 1961»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.

Παράλληλα, συζήτησαν -ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου της Πέμπτης- για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Ενώ τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Γερμανία: Θα συγχαρεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν«εν ευθέτω χρόνω»

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν στην επανεκλογή του Προέδρου Ερντογάν στην Τουρκία, ενώ στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον συνεχάρη σε τηλεφωική συνομιλία, καθώς και ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η Γερμανία ωστόσο θα συγχαρεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις εκλογές στην Τουρκία «εν ευθέτω χρόνω» καθώς, όπως είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος «θέλει να περιμένει την αξιολόγηση των εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ»

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραμείνει πιστός εταίρος της ΕΕ εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ελπίζουμε ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν η Τουρκία θα παραμείνει πιστός εταίρος της ΕΕ σε μείζονα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η περιφερειακή σταθερότητα και η μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης τής Επιτροπής προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει να λάβει την τελική αξιολόγηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις εκλογές.

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την επανεκλογή του, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις «θεμελιώδεις αξίες» της Συμμαχίας.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα επισήμαναν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα κοινά έργα που σχετίζονται με τον ενεργειακό τομέα , όπως είναι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Άκουγιου και του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Η αξιολόγηση του ΟΑΣΕ

Η αποστολή των διεθνών παρατηρητών, που αναπτύχθηκαν για τις εκλογές στην Τουρκία, κατήγγειλε σήμερα την απουσία «ίσων ευκαιριών» για τους υποψηφίους, εκτιμώντας πάντως ότι αυτοί οι τελευταίοι μπόρεσαν να μεταδώσουν το μήνυμά τους στο κοινό.

«Παρόλο που δεν υπήρξαν ίσες ευκαιρίες, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους μπόρεσαν να μεταδώσουν τα μηνύματά τους στο κοινό», αναφέρει η κοινή αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προκαταρκτική έκθεσή της, η οποία αναγνώσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Επισημαίνοντας «περιορισμούς» στους οποίους υποβλήθηκαν ορισμένοι διεθνείς παρατηρητές, στο κείμενο αναφέρεται πως «οι αρνητικές εκτιμήσεις (των παρατηρητών) συνδέονταν συχνά με την παρουσία μη εγκεκριμένου προσωπικού, συχνά αστυνομικών, που μερικές φορές επενέβαιναν στη διαδικασία».


«Πολύ φοβάμαι ότι οι χθεσινές εκλογές στην Τουρκία θυμίζουν τις ελληνικές εκλογές του 1961»


«Πολύ φοβάμαι ότι οι χθεσινές εκλογές στην Τουρκία θυμίζουν τις ελληνικές εκλογές του 1961» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο Γιάννης Μπουρνούς μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος.

Ο Γ. Μπουρνούς επισήμανε ότι υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες, έχουν γίνει συλλήψεις, και πως βρέθηκαν ακόμα και σάκοι με προσφραγισμένες ψήφους. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο και για πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».

Υπό τις συνθήκες αυτές και με φυλακισμένο τον ηγέτη του Ντεμιρτάς και 5.000 στελέχη του είναι μεγάλη επιτυχία το ποσοστό που συγκέντρωσε το Κόμμα της Αριστεράς άνω του 11%, που του εξασφαλίζει την παρουσία στη Νέα Βουλή, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουρνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: