ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Α. Ριζούλης για το Ν/Σ της οργάνωσης υπηρεσίας ασύλου




ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ : Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα τακτοποιεί τη διαδικασία προστασίας υποδοχής και φιλοξενίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά έκτακτες ανάγκες της προσφυγικής κρίσης, αλλά και αποτελεσματικού συστήματος εξέτασης αιτήσεων διεθνούς προστασίας. Από εδώ και πέρα, τώρα η κυβέρνηση δέχεται την κριτική, που δέχτηκε σε άλλες συζητήσεις ανάλογου τύπου σε σχέση με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Όλοι έχουμε παραδεχθεί εδώ πέρα και το ξέρουμε όλη η χώρα ότι η Ελλάδα δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προσφυγικές ροές εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες από τη χώρα και δεν ακούσαμε εδώ  από την αντιπολίτευση να μας  ποιες δομές και ποιο ήταν το στρατηγικό σχέδιο που κληρονομήσαμε όχι σε αυτή την κυβέρνηση στο κράτος για να αντιμετωπίσει προσφυγικές ροές, όταν ξέραμε από χρόνια ότι 100.000.000 άνθρωποι στην Αφρική και στην Ασία κινούνται προς την Ευρώπη.
Όταν οι ίδιοι, λοιπόν, αντιμετώπισαν εκατοντάδες χιλιάδες από τη δεκαετία του 19… μέχρι σήμερα, τι κληρονόμησαν σε αυτό το κράτος; Ποιες δομές, ποιο στρατηγικό σχέδιο.
Όλη η επιτομή και  η αναφορά είναι η Αμυγδαλέζα. Όλη αυτή η εμπειρία δηλαδή που απέκτησαν οι κυβερνώντες εκείνο το διάστημα ήταν η Αμυγδαλέζα. Αυτή η δομή, η οποία δείχνει πως θα διαχειριστούμε το προσφυγικό και θα πω τώρα, παρακάτω για τις δομές. Είπε το Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην εισήγησή του, ο κ. Κικίλιας για μαχαιρώματα, για πετροβολήματα, που είδαμε και τι φόβος υπάρχει και τι θα συμβεί….
Προσέξτε κ. Κικίλια.  Την εποχή που εμείς μιλούσαμε για ανοιχτά κέντρα ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες ανθρώπινες συνθήκες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δημιουργήσατε εσείς κάποιες υποδομές το είπε και ο κ. Υπουργός προηγουμένως, δομές που δεν ξέρω αυτές τι ανθρώπινες συνθήκες δημιουργούσαν, αλλά έχετε δημιουργήσει και μια άλλη δομή, την οποία την έχετε ξεχάσει και επειδή τυχαίνει να είμαστε από την Αχαΐα δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
Τη δομή της Ευρώτα όπου 3000-4000 άνθρωποι για χρόνια εκεί, χωρίς καμία κρατική παρέμβαση, χωρίς πουθενά το κράτος με άθλιες συνθήκες, χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα που είπε η κυρία Μπακογιάννη, ότι εμείς πρέπει να προσφέρουμε τώρα ζούσαμε εκεί, και τότε να δείτε πετροβολήματα, και τότε να δείτε συνθήκες που ζούσαν οι κάτοικοι.
Οι άνθρωποι εκεί κρεμασμένοι από κάγκελα με εφόδους στα λιμάνια, και το κράτος που ήταν; Τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι στην Πάτρα, επειδή ήταν στην Πάτρα, δεν ήταν πουθενά αλλού, δεν μπορούσατε να τους διαχειριστείτε 4-5 χρόνια δεν μπορέσατε να τους διαχειριστείτε. Κλείνω κύριε Πρόεδρε με αυτό, εάν κρίνουμε εμείς οι Αχαιοί από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν για χρόνια την κατάσταση την προσφυγική στην Πάτρα, η μεγάλη τύχη για τη χώρα όχι για τους πρόσφυγες και για τη διαχείριση προσφυγικής κρίσης είναι ότι δεν είστε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: