Δήλωση του Πρ. Παυλόπουλου στην Ιl Messaggero



« Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές», δηλώνει, στην Ιl Messaggero ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας» τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος επισημαίνοντας ότι  «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα».

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το τέλος είναι ήδη ορατό, αλλά «χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».

Εκλογικό σοκ στην Αυστρία - Στο 35% οι ακροδεξιοί

Το 35% συγκεντρώνει o ακροδεξιός υποψήφιος FPÖ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία σύμφωνα με τα exit poll.

Σύμφωνα με την DW, είναι το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει συγκεντρώσει ποτέ το FPÖ σε εκλογική αναμέτρηση πανεθνικής εμβέλειας: σύμφωνα με έξιτ πολ του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων SORA για την αυστριακή τηλεόραση (ORF), ο 45χρονος Χόφερ συγκεντρώνει το 35,5% των ψήφων.

Μίνι σύνοδος κορυφής στο Ανόβερο

Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ στις συνομιλίες τους στο Ανόβερο θα εξετάσουν πως μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία TTIP το συντομότερο δυνατόν μιας και τον ερχόμενο Νοέμβριο γίνονται προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η θητεία του Μπάρακ Ομπάμα δεν θα ανανεωθεί. Εάν δεν ολοκληρωθεί υπό τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο πολύ πιθανόν να μετατεθεί για πολύ αργότερα με άγνωστη κατάληξη. Αυτό φυσικά επιθυμούν οι πολέμιοι της συμφωνίας.

Οι υπέρμαχοί της συμφωνίας ελπίζουν «να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις ήδη μέσα σε αυτό τον χρόνο» όπως δήλωσε ο Άντον Μπέρνερ, πρόεδρος της Ένωσης Χονδρικού και Εξωτερικού Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών.

Λόγω όμως του κινδύνου της τρομοκρατίας και της προσφυγικής κρίσης θα γίνει μια μίνι σύνοδος κορυφής στους Κήπους Χερενχόιζερ, όπου θα συμμετάσχουν ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.