Είναι γνωστό ότι από την ημέρα που η κυβέρνηση έζησε τον εφιάλτη της οικτρής αποτυχίας στην Βουλκή κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μη συμπληρώνοντας τον αριθμό ψήφων που προσδοκούσε, σήμανε καμπανάκι εκλογών και μη επανεκλογής τουλάχιστον των δύο τρίτων από τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Θέλοντας δε πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές να προλάβουν τα χειρότερα γι αυτούς, έσπευσαν κια κατέθεσαν τροπολογίες που βόλευαν ψηφοφόρους τους. Ούτε μία, μήτε δύο. Σε τρία μόνον προσχέδια νόμου που κατετέθηκαν από την κυβέρνηση, ακολούθησαν ολόκληρες 86, ογδόντα έξι και ολογράφως, τροπολογίες.
Μη έχοντας το δικαίωμα, αφού η παρούσα κυβέρνηση είναι υπ' ατμόν, προέβησαν σε καταιγίδα τροπολογιών, οι οποίες εξώθησαν τα κόμματα της αριστεράς να αποχωρήσουν σήμερα από την Βουλή διαμαρτυρόμενα.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, υπογράμμισε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει, αν και με αλλαγές, το άρθρο 12 για τις καταπατήσεις των δασών, όπως και την τροπολογία για την κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, μίλησε για «κατάπτωση» και «παρόξυνση» και για «κορύφωση του ευτελισμού του Κοινοβουλίου». Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «αυτή η Βουλή δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κι υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είχε προειδοποιήσει ότι «θα οδηγηθούμε σε σήψη».
Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στην συγκυβέρνηση επισημαίνοντας ότι, αφού το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε «θα συναντηθούμε στις κάλπες».
Νωρίτερα παρόμοια απόφαση για αποχώρηση από την ψηφοφορία είχε ανακοινώσει και το ΚΚΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου