ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Κύριε Σόιμπλε, σας ζηλεύουμε γιατί η βαριά βιομηχανία σας παρήγαγε και παράγει θάνατο»

20130328-074600.jpg
Γράφει η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΛΕΙΒΑΔΑ(*)

Η αντικειμενική αποτίμηση της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1941-1943) καταγράφει θηριωδίες, λεηλασίες, πόνο, οργή, βία, δολοφονίες, οδύνη, ερείπια ως επακόλουθα της εφαρμογής της αντιανθρώπινης εγκληματικής ιδεολογίας απέναντι σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η συγκεκριμένη περίοδος υπήρξε η πλέον μαρτυρικότερη και δραματικότερη της ελληνικής –και όχι μόνον- ιστορίας. Η μικρή Ελλάδα στο τέλος κατατρόπωσε τη μεγάλη Γερμανία και πρώτοι οι Έλληνες έδειξαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τι σημαίνει Αντίσταση. 


Η Αντίσταση βέβαια έχει τίμημα. Ανυπολόγιστο. Έχει συνέπειες οδυνηρές. Η Αντίσταση όμως είναι Χρέος του Έλληνα. Χρέος απέναντι στη δική του «βιομηχανία» που δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα διαχρονικά μηνύματα και διδάγματα που εξυψώνουν τον Άνθρωπο και
τον εξοπλίζουν με υπερόπλα για την υπεράσπιση των μεγάλων πανανθρώπινων ιδανικών, για εθνική ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, κοινωνική ισοπολιτεία και ισονομία.

 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με αφετηρία τον Τσολάκογλου που ως αρχηγός του Γ΄ Σώματος Στρατού (Στρατός Ηπείρου) αποφάσισε την παράδοση άνευ όρων –και την εκχώρηση ως εκ τούτου της εθνικής κυριαρχίας με την μετέπειτα ιδιότητά του ως πρωθυπουργού Ελλάδος (βλέπε σημερινά μνημόνια)-. Στα απομνημονεύματά του σημειώνει πως βρέθηκε στο δίλημμα:


 «Ολοκαύτωμα ή πρωτοβουλία συνθηκολόγησης». Αποφάσισε την δεύτερη για να αποφύγει το αιματοκύλισμα, ενώ ο ίδιος προσέφερε εαυτόν ως «θυσία». (Τι περίεργο: Όλοι οι δειλοί και άβουλοι έτσι νοιώθουν)!
 
Ας δούμε λοιπόν επιγραμματικώς γεγονότα και συνέπειες της γερμανικής κατοχής τότε αλλά και τώρα.

 
1-Ο λαός ένοιωσε βίαιη προσαρμογή στην πραγματικότητα της καθημερινότητας και βαθιά πικρία για την παράδοση άνευ όρων, ενώ «υποδέχθηκε» τους αρχικά φιλικούς Γερμανούς αμίλητος, κατηφής και με θεόκλειστα παράθυρα. (Σήμερα όσοι Ρεχάγκελ κι αν έλθουν, δεν πρόκειται ο Έλληνας να ξεχάσει και να συγχωρήσει).

 
2-Οι Γερμανοί συμμάχησαν και με άλλους λαούς-μαριονέτες (τότε Ιταλοί και Βούλγαροι. Σήμερα Λουξεμβούργο, Βέλγιο κ.α.). Για τον εαυτό τους κρατούσαν όμως τις ζώνες οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος. Στο τέλος όμως στράφηκαν εναντίον και των δικών τους. (Τρανταχτό παράδειγμα η σφαγή της Μεραρχίας Άκουϊ στην Κεφαλλονιά τον Σεπτέμβριο του 1943).

 
3-Φιλογερμανικές εφημερίδες και δημοσιογράφοι υμνούσαν την γερμανική «μπότα» την οποία θεωρούσαν εθνοσωτήρια.

 
4-Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απηύθυνε πύρινους λόγους κατά των εισβολέων και αρνήθηκε να ορκίσει την νόθα κυβέρνηση. (Ο Κύπρου σήμερα).

 
5-Έγιναν επιτάξεις από τους εισβολείς των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας (π.χ. 

ορυχείων χρωμίου για την δική τους πολεμική μηχανή). Δέσμευσαν πρώτες βιομηχανικές ύλες.
 
6-Επιτάξεις σπιτιών (σήμερα θα τα παίρνουν οι ξένες τράπεζες λόγω εξαγοράς από τις ελληνικές του πακέτου χορηγήσεων).

 
7-Έλλειψη αποθεμάτων χρυσού. Οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους συγκέντρωσαν τις χρυσές λίρες και τα αγαθά (σίτιση γερμανικών στρατευμάτων, υπερκέρδη μαυραγοριτών). Η χρυσή λίρα αυξήθηκε κατά την διάρκεια της κατοχής 1,5 δις φορές.

 
8-Οι εισβολείς φρόντισαν να μαζέψουν όσες περισσότερες ελληνικές δραχμές μπορούσαν. Εφηύραν (τύπωσαν) το κατοχικό μάρκο. Ένα νόμισμα χωρίς κανένα αντίκρισμα που δεν είχε καμμιά σχέση με το γνήσιο γερμανικό μάρκο. (Κατ’ αντιστοιχία οι Ιταλοί κυκλοφόρησαν τις κατοχικές δραχμές και στα Ιόνια Νησιά –που τα θεωρούσαν «ιστορικά» δικά τους και βάση τους- τις ιονικές δραχμές). Με το κατοχικό μάρκο εφοδίασαν οι Γερμανοί τον στρατό κατοχής. Οι στρατιώτες πλήρωναν με αυτό και έπαιρναν ρέστα δραχμές ελληνικές. Μετά από διαμαρτυρίες το πλαστό μάρκο αποσύρθηκε. Όμως πρόλαβε και έγινε κανονική λεηλασία της χώρας μας. 


Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώθηκε να αποσύρει το πλαστό αυτό νόμισμα και να δώσει ως αντάλλαγμα κανονικές δραχμές (τότε 7 δις δρχ). (Σήμερα έχουμε το ευρώ του οποίου η μοίρα έχει διαγραφεί από τους ίδιους τους Γερμανούς).
 
9-Για να επιζήσουν οικογένειες πουλούσαν τα πάντα, από απλά αντικείμενα καθημερινότητας μέχρι οικογενειακούς θησαυρούς.

 
10-Αυξήθηκαν οι τιμές. Οι μισθοί δεν αντιστοιχούσαν στην αύξηση της τιμής των προϊόντων. (Σήμερα οι μισθοί κατακρημνίσθηκαν και η αγοραστική δύναμη μειώθηκε δραστικά).

 
11-Ανεργία. Πολλές μικρές μονάδες, βιοτεχνίες και εργοστάσια έκλεισαν. Έκλεισαν και πάρα πολλά μαγαζιά. Οι πρώην εργαζόμενοι βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο.

 
12-Όσοι συνέχισαν να διατηρούν τις εργασίες τους, φρόντιζαν να τις εμπλουτίζουν με φαντασία. Έτσι είχαμε π.χ. δικηγόρους που δίπλα από το γραφείο τους, σε ένα τραπεζάκι, πουλούσαν όσπρια, ή λάδι ή τι άλλο, παράλληλα με τις νομικές τους συμβουλές. Οι υποδηματοποιοί έγιναν και πεταλωτές … ανθρώπων καθώς τοποθετούσαν πέταλα στα παπούτσια για να εμποδίσουν τη φυσική φθορά της σόλας. (Σήμερα η φαντασία έχει ανοίξει νέους επαγγελματικούς προσανατολισμούς –π.χ. καλλιέργεια νέων φυτών όπως στέβια, ιπποφαές κ.α.).

 
13-Απολύθηκαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς αποζημίωση.

 
14-Λόγω του ότι λιμοκτονούσαν πολλοί Έλληνες έφευγαν για την Γερμανία και για άλλα μέρη στο εξωτερικό. Όμως οι συνθήκες στα γερμανικά εργοστάσια ήταν απάνθρωπες. Επιπλέον οι Γερμανοί φρόντισαν να κάνουν επιστρατεύσεις (και σε μπλόκα που στήνονταν άρπαζαν Έλληνες) για καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσιά τους εκτός Ελλάδας. Αυτές οι επιστρατεύσεις ματαιώθηκαν από την οργανωμένη αντίσταση και από τον απλό λαό που είχε αρχίσει να διαδηλώνει και να επαναστατεί.

 
15-Κατέστρεφαν οι Γερμανοί και οι υπηρέτες τους κάθε αφίσα ή πανώ ή σύνθημα σε τοίχο που παρακινούσε σε αντίσταση. (Σήμερα έχουμε απειλές στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Πρόσφατο παράδειγμα η απόσυρση του άρθρου της El Pais).

 
16-Επισιτιστική κρίση. Νεκροί και συσσίτια. Ουρές για τρόφιμα τα οποία εξαφανίζονταν σε χρόνο d.t.

 
17-Ψάξιμο για αποφάγια στα σκουπίδια.

 
18-Τα τρόφιμα νοθεύονταν (γάλα, ψωμί κ.α. Πωλείτο άλογο για βοδινό). (Σημερινά διατροφικά σκάνδαλα των οποίων οι ρίζες βρίσκονται εκτός Ελλάδος).

 
19-Έντυπα ολιγόφυλλα αλλά και εφημερίδες είχαν στήλες όπου συμβούλευαν τους πολίτες τι φαγητά μπορούν να μαγειρεύουν με ό,τι υλικό υπάρχει στην αγορά και με τι τρόπο μπορούν τα φαγητά να διατηρηθούν για πολύ καιρό. (Σήμερα κατακλυσμός τηλεοπτικών αστέρων-μαγείρων που μας μαθαίνουν να μαγειρεύουμε φτηνά).

 
20-Αύξηση αριθμού αστέγων και ζητιάνων.

 
21-Από την ασιτία προβλήματα υγείας. Αβιταμινώσεις. Λιποθυμίες σε σχολεία.

 
22-Έλλειψη φαρμάκων. (Σήμερα έχουμε και τα γενόσημα).

 
23-Απόπειρες αυτοκτονιών και αυτοκτονίες (από την αρχή της γερμανικής κατοχής).

 
24-Διαδηλώσεις και απεργίες. Φωτιές, ταραχές και νεκροί.

 
25-Αρκετοί νεκροί σε τροχαία ατυχήματα τα οποία προκλήθηκαν από απροσεξία.

 
26-Οι Γερμανοί συνεχώς προκαλούσαν. Πολλοί συνεργάτες τους ζούσαν σε αφάνταστη χλιδή, γλέντια και με παχυλούς μισθούς. (π.χ. τότε ήταν ο Ιταλός διοικητής Κάρλο Τζελόζο και σήμερα η κ. Λαγκάρντ που της έκαναν και έλεγχο για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και μιλά για ηθική αυτή καθώς και οι επικεφαλής της Deutsche Bank).

 
27-Δεν υπήρχε βενζίνη. Μειωνόταν συνεχώς ο αριθμός των κυκλοφορούντων μεταφορικών μέσων. (Σήμερα δεν υπάρχει βενζίνη λόγω της αύξησης της τιμής της. Τα δε Ι.Χ. και λόγω της αύξησης των φόρων και των τελών κυκλοφορίας έχουν μειωθεί).

 
28-Αναπτύχθηκε η λαθροϋλοτομία. Πολλοί νεκροί από παγωνιά και άλλοι από δηλητηριάσεις από μαγκάλια.

 
29-Στρατιώτες δεν είχαν χρήματα για να επιστρέψουν σπίτι τους (π.χ. τότε Κρήτες στρατιώτες ζούσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί τους. Πολλοί από αυτούς πέθαναν. Σήμερα πολλοί στρατιώτες παραμένουν στις μονάδες τους για να έχουν να φάνε, καθώς δεν έχουν ούτε τα μέσα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, ούτε τα μέσα να τραφούν).

 
30-Αύξηση εγκλημάτων και κλοπών. Αλλά και κλεφτοκοτάδες και ζωοκλέφτες.

 
31-Αναπτύχθηκε έντονα η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους κατακτημένους.

 
32-Όχι παρελάσεις. Δεν υπήρχε λόγος για εορτασμό Εθνικών Επετείων που «άναβαν τα αίματα» και παρακινούσαν σε εξεγέρσεις και αντίσταση. (Σήμερα από όταν η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη των μνημονίων οι παρελάσεις γίνονται με τρομακτικό αριθμό αστυνομικής φύλαξης –θυμηθείτε και τους ελεύθερους σκοπευτές-, με παντελή έλλειψη θεατών, με αγανακτισμένους παρελαύνοντες τόσο που πολλοί σκέφτονται να μην λάβουν μέρος σε επόμενη παρωδία-παρέλαση).

 
33-Οι Έλληνες ζούσαν σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Κανείς δεν ήξερε τι του ξημέρωνε η επόμενη αυγή. Εδώ όμως ανιχνεύεται και μια διαφορά της τότε κατοχής με την σημερινή. Τότε υπήρχε στην ψυχή του κάθε Έλληνα η ελπίδα της απελευθέρωσης του Έθνους. Σήμερα δεν υπάρχει ελπίδα ή αν υπάρχει είναι θαμμένη κάπου βαθιά.

 
34-Βέβαια, όταν ήλθε η πολυπόθητη απελευθέρωση, άρχισε ο εμφύλιος. Γιατί φρόντισαν οι μακάβριοι εισβολείς να αφήσουν πίσω τους φωτιά και θάνατο. (Σήμερα έτσι κι αλλιώς ζούμε μορφές «εμφυλίου» σε αρκετούς τομείς –ανάμεσα σε έχοντες δουλειά και μη, σε έχοντες χρήματα και μη, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ή σε οπαδούς του ΟΧΙ και σε οπαδούς του ΝΑΙ, σε αριστερούς και χρυσαυγίτες κ.ο.κ.).

 
35-Άλλη μια διαφορά που δεν βρήκα, για την ώρα, αντικαθρέφτισμα στο σήμερα είναι το πλιάτσικο των ελληνικών αρχαιοτήτων. (Αν και αυτό γίνεται σήμερα μέσω των διεθνών δημοπρασιών επώνυμων οίκων). Οι «αρχαιοελληνολάτρες» Γερμανοί προέβησαν σε διαρπαγή άνευ προηγουμένου. Οι ηρωϊκοί Έλληνες αρχαιολόγοι (αλλά αρχικά και η κυβέρνηση Μεταξά) για τον φόβο των λεηλασιών και των βομβαρδισμών φρόντισαν να κρύψουν, τουλάχιστον τους πιο βασικούς μουσειακούς θησαυρούς από τα πιο κεντρικά μουσεία (Εθνικό Αρχαιολογικό, Δελφών, Ολυμπίας κ.α.). Ή σε σπηλιές, ή σε υπόγεια, ή σε λάκκους, ή όπου αλλού θεωρούσαν μέρος ασφαλές. Όσα όμως εκθέματα έμειναν, οι Γερμανοί φρόντισαν και τα μετέφεραν στην πατρίδα τους.

 
36-Και τελευταία διαφορά, τότε γίνονταν βομβαρδισμοί και τώρα, όχι.

 
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι πασιφανές κ. Σόιμπλε ότι,
Σας ζηλεύουμε «γιατί φέρνετε καλύτερα αποτελέσματα» από εμάς. Ζηλεύουμε την εγκληματική δράση σας, ή καλύτερα, σας φθονούμε γι’ αυτήν σας την βαριά «βιομηχανική παραγωγή» θανάτου! Εργάζεσθε συλλογικά και με πειθαρχία για το κακό της ανθρωπότητας. Για αυτό σας φθονούμε εμείς που γεννήσαμε και διαδώσαμε τον Ανθρωπισμό!

 
Και για να μην ξεχνιόμαστε κ. Σόιμπλε, αλλά και κυρία Μέρκελ:

 
Α-Θυμηθείτε τι έπαθε η Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης τον 16ο αι. όταν το χρυσάφι και το ασήμι έρρεε άφθονο από τις αποικίες που στην τότε νεοκατακτημένη Αμερική είχε εδραιώσει με αίμα και
Β-Θεωρείτε πως τυχαία η Γερμανία γέννησε τον ναζισμό και η Ελλάδα την Δημοκρατία;
Καλή νύχτα λοιπόν σε σας και σε όλους τους όμοιούς σας.


(*) http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: