ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις ενάντια στην κινητικότητα και τις απολύσεις

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του σωματείου οδηγών Δήμου Πατρέων.


Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται από τις 8 το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιούνταν η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Η συνάντηση θα γίνονταν με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας-απόλυσης. Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ,  ενώ σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Λίγο πριν από τις 2 μ.μ., οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το υπουργείο, καθώς δεν έγινε η συνάντηση που είχαν ζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη, και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ 

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ εκρηκτική είναι η κατάσταση στους Δήμους, λόγω των απολύσεων και της κινητικότητας χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων. Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ενώ καλείται να σηκώσει το βάρος του 50% των απολύσεων, οι εργαζόμενοι του δημοσίου στους ΟΤΑ είναι μόλις 12%. 

Διαφωνίες στο γαλάζιο-πράσινο στρατόπεδο

Μαραθώνιος επικοινωνίας  των κυβερνητικών εταίρων με διαφωνούντες «γαλάζιους» και «πράσινους» για την εκτόνωση των αντιδράσεων. Διαδοχικές επαφές είχαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμιση  με δημάρχους, ΠΟΕ- ΟΤΑ και εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας. 
  
Απέχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί

 Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία, αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική  απόφαση για την κατάργησή τους και τη  μετάταξή τους στο Υπουργείο Δημόσιας  Τάξης. 

 Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δήμοι με εξαίρεση τις κοινωνικο – προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Ενώ διέρρευσε ότι επίκεινται απολύσεις σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους, ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης υπόσχεται ενδεχόμενη μονιμότητα στο σώμα της Αστυνομίας! 

ΑΔΕΔΥ: ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις αναφέρει: 

«Νέα μέτρα – απελευθέρωση απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις!!! Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και των νέων στο 60%, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σταδιακά καταργούνται, προωθούνται νέα μέτρα για μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας!!!».

 See more at: http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: