ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Έκλεισε η συμφωνία για τις απολύσεις, που τις λένε μετατάξεις – Δείτε τι περιλαμβάνει

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ στην περιφέρειας ανθίστανται. Στην Πάτρα ανάρτησαν πανό στο κτίριο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου.


Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκαν σήμερα με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα.

Αμέσως μετά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

Αναλυτικότερα, από τους 12.500 υπαλλήλους οι 3.500 θα είναι μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για τους οποίους προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Στη συνέχεια μετά από αξιολόγηση θα επαναπορροφηθούν σε ποσοστό 80-90% και οι υπόλοιποι θα απολυθούν.

Επίσης οι 2.500 που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα είναι εκπαιδευτικοί και οι 2.000 είναι αυτοί που θα προκύψουν από τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Αλλαγές προβλέπονται και στη διάρκεια της διαθεσιμότητας με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8μηνο. Δηλαδή όσοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να απορροφηθούν και πάλι μέσα σε διάρκεια 8 μηνών αφού μετά την παρέλευση του 8μήνου θα απολύονται.

Τέλος μεγάλες αυξήσεις έρχονται και στη φορολογία, με την επιβολή Φόρων Πολυτελείας σε σκάφη και ΙΧ.
 

ΔΗΜΑΡ σε ρόλο παρακυβερνητικού συμβούλου


«Η τρόικα επιμένει δογματικά στην εφαρμογή των λανθασμένων στοιχείων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «Η αποδοχή από την κυβέρνηση ενός διαρκούς συμβιβασμού που δεν θέτει επί τάπητος το ζήτημα των τροποποιήσεων και αλλαγών στην οικονομική πολιτική, είναι μια πολιτική επιλογή που δεν θα δώσει διέξοδο».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «μόνο με σημαντικές τροποποιήσεις, όπως η μείωση των άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων, η μείωση των οικογενειακών βαρών από τραπεζικά δάνεια, η ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η άμεση ενεργοποίηση δημόσιων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, θα καταστεί δυνατή η αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών».



Έκτακτο Δ.Σ. συγκαλεί αύριο η ΚΕΔΕ

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί για αύριο στις 6 το απόγευμα η ΚΕΔΕ, ενόψει των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης κάνει λόγο για «πρωτοφανή προχειρότητα» στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σημειώνει «ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν είναι δυνατόν το 2013 οι κυβερνώντες να κινούνται στη λογική πονάει δόντι, πέφτει κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: