ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κύκνειο άσμα Παπανδρέου, αλλά όχι και του παπανδρεϊσμού


Αισθάνθηκε την ανάγκη να εξαγγείλει διάγγελμα, χωρίς να ακουστεί η λέξη αποχωρώ από το στόμα του.

Προσδιόρισε το έργο της συγκυβέρνησης, χωρίς να δηλώσει αποχωρών, ενώ λίγο νωρίτερα ο Θαν. Λεβέντης της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι στο κόμμα του περιμένουν να ακούσουν δηλώσεις της για να λάβουν θέση!

   Εντός και επί τα αυτά είναι το νόημα της ανάδειξης του νέου πρωθυπουργού, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που συνέβη περίπου σαράντα πέντε  λεπτά από την έναρξη του συμβουλίου των δύο αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί στους πολίτες. Κι αυτό για να επιβεβαιώσει ότι ο Παπανδρέου φεύγει με κύκνειο άσμα, αλλά ο παπανδρεϊσμός μένει!
   Σε διάγγελμα που απηύθυνε ο αποχωρών Πρωθυπουργό Παπανδρέου, που μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, προσδιόρισε το έργο της νέας κυβέρνησης που με δυσκολία εκκολάπτεται από ώρα σε ώρα, στην συζήτηση των συγκυβερνητών Παπανδρέου-Σαμαρά.
Έργο της νέας συγκυβέρνησης, λοιπόν, θα είναι:

- η εξασφάλιση της καταβολής της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
- η εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση.
   Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η νέα συγκυβέρνηση ξεκινά άμεσα τις διαπραγματεύσεις για το νέο πλαίσιο στήριξης αλλά και για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, καθώς την δανειακή σύμβαση, αλλά και την υλοποίηση των παραρτημάτων αυτής που σημαίνει να αλλάξει τον καταστατικό χάρτη των εργασιακών δικαιωμάτων. Η νέα συγκυβέρνηση καλείται να συνεχίσει στο δρόμο όλων μικρών και μεγάλων αλλαγών, πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.
      Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεών του ο Γ. Παπανδρέου - που σημειώνω ότι η λέξη αποχωρώ δεν ακούστηκε από τα χείλη του - μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου στις 7 μ.μ. ξεκίνησε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, χωρίς την συμμετοχή των Αλ. Τσίπρα, Αλ. Παπαρήγα. Όπως επίσης χωρίς τον Φ. Κουβέλη που ο κανονισμός δεν του επιτρέπει την συμμετοχή.
Στις 7.10 μ.μ. αποχώρησε εξοργισμένος ο Γ. Καρατζαφέρης και μισή ώρα μετά ανακοινώθηκε επισήμως από την προεδρία ότι η σύσκεψη θα συνεχιστεί  αύριο στις 10 το πρωί. Είναι φανερό ότι δυστοκία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι αυτή που επέβαλε την αναβολή της σύσκεψης
      Για το συμβούλιο των αρχηγών ερωτηθείσα η Αλ. Παπαρήγα έχει πει ότι δεν αφορά το ΚΚΕ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε δύο φορές σήμερα ότι δεν σκοπεύει να γίνει μαϊντανός.
   Πάντως ερωτηθείς ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θαν. Λεβέντης για την ουδέτερη στάση που κρατά το κόμμα έναντι της νέας κυβέρνησης είπε ότι το κόμμα  του αναμένει τις δηλώσεις της για να τοποθετηθεί, διότι δεν θέλει να προτρέξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: