ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025

Υπάρχει ασφάλεια μετά την ανάληψη χρημάτων από ATM;

 ΦΩΤΟ Unsplash

 

Είναι ένα κουμπί που πρέπει να πατάμε για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε αφήσει αντίγραφο στους χάκερς

Υπάρχει ένας τρόπος που δεν ξέρουμε, ωστόσο προφυλάσσει τον τραπεζικό μας λογαριασμό κατά τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ. Μέρες που είναι αυτές που περνπούν οπι Πατρινοί, λόγω συσσώρευσης πλήθους στην πόλη το επόμενο τριήμερο για το Πατρινό Καρναβάλι, είναι ανάγκη να παίρνουν τα μετρα τους επισκέπτες  και ντόπιοι, για να μην μετατραπούν σε εφιάλτη οι μέρες της διασκέδασης που προσδοκούν.

Το να προχωρήσουμε σε ανάληψη χρημάτων με την κάρτα μας από το ΑΤΜ δεν είναι και τόσο ακίνδυνη, παρά το ότι μπορεί να σας φαίνεται τέτοια. Κι ωστόσο τα ψηφοιακά πορτοφόλια, που έχουν τοποθετηθεί στα κινητά σας, είναι μία κάποια λύση, και υπόψιν ότι μελέτες έχουν δείξει πως οι ψηφιακές κάρτες είναι πιο ασφαλείς από τις φυσικές!

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να προτιμούν τις πληρωμές με ρευστό και ως εκ τούτου να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ, που είναι προορισμός και για όσους χρειαζόμαστε για την όποιο λόγο cash.

Στις οδηγίες που δίνουν οι Τράπεζες για την ασφαλή χρήση αυτών των μηχανημάτων, είναι να μη δίνουμε πουθενά τους κωδικούς μας, όπως και να μη χρησιμοποιούμε ένα δάχτυλο όταν πατάμε τα τέσσερα κουμπιά του κωδικού -δίνοντας σαφή εικόνα των κινήσεων μας στους επιτήδειους. Τουναντίον, με το ένα χέρι προστατεύουμε τον κωδικό από τυχόν κρυφές κάμερες ή άτομα που είναι κοντά.

 Πριν την εισαγωγή της κάρτας, βεβαιωνόμαστε πως δεν υπάρχουν παράξενα στοιχεία στην υποδοχή, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ανακαλυφθεί συσκευές κλωνοποίησης (skimmers).

Υπάρχει ωστόσο, ένας βασικός τρόπος προφύλαξης που δεν γνωρίζουν πολλοί: είναι το πάτημα του κουμπιού ‘ακύρωση’ (cancel), με την ολοκλήρωση της διαδικασίας -αφότου λάβουμε τα χρήματα μας.

H ισπανική ιστοσελίδα La Grada δανείστηκε τις πληροφορίες που παρείχε η Τράπεζα της Ισπανίας για να ενημερώσει πως η αποκάλυψη ιδιωτικών και παραβιασμένων δεδομένων χρήστη είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του ΑΤΜ.

«Το πάτημα του κουμπιού ακύρωσης είναι μία από τις στρατηγικές που αποτρέπουν την πλειονότητα απάτης σε ολόκληρη την Ισπανία. Ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του υπολοίπου λογαριασμού ή μέρους του αριθμού της κάρτας, περιλαμβάνονται πάντα στις αποδείξεις που εκτυπώνονται μετά από μια συναλλαγή.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες και απατεώνες για τη διάπραξη δόλιων συναλλαγών.

Όταν πατάμε το κουμπί της ακύρωσης, όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η χρήση εφαρμογών για κινητά για την προβολή του υπολοίπου και των συναλλαγών, αντί των εκτυπωμένων αποδείξεων ή της απευθείας αποστολής σε email.

Πολλοί χρήστες, χωρίς να το καταλάβουν αφήνουν ‘ανοιχτή’ τη συναλλαγή ή δεν ελέγχουν το περιβάλλον, πριν τη χρήση του ΑΤΜ». Με το cancel τελειώνουμε τα πάντα.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: