ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Το μπεστ σέλερ «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια» στο Netflix

Το μπεστ σέλερ «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια» στο Netflix

 
Ράνια Μπουμπουρή(*)

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Οδηγός φόνων» της Βρετανίδας συγγραφέα Χόλι Τζάκσον (Holly Jackson), Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση του Βαγγέλη Γιαννίση, έγινε τηλεοπτική σειρά που είναι διαθέσιμη στο Netflix από σήμερα, 1η Αυγούστου.

Ο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λίστα ευπώλητων βιβλίων των New York Times για 146 συνεχόμενες εβδομάδες. Επίσης, έχει τιμηθεί ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς στα British Book Awards (2020) και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Πρόκειται για ένα ευφυές whodunit αστυνομικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα.

 

Η 1η σεζόν έξι επεισοδίων, που διασκευάστηκε από την Πόπι Κόγκαν (Poppy Cogan) και σκηνοθέτησε η Ντόλι Γουέλς (Dolly Wells), ακολουθεί τη 17χρονη Πιπ Φιτζ-Αμόμπι, καθώς ερευνά τη δολοφονία μιας μαθήτριας λυκείου που συγκλόνισε την πόλη Λιτλ Κίτον πέντε χρόνια νωρίτερα: Η δημοφιλής μαθήτρια Άντι Μπελ δολοφονήθηκε από τον φίλο της, Σαλ Σινγκ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν όλοι, όπως και η αστυνομία. Η υπόθεση έκλεισε, αλλά η Πιπ, τελειόφοιτος λυκείου τώρα και η ίδια, βλέπει πώς η φρικτή δολοφονία εξακολουθεί να επηρεάζει τη γενέτειρά της και πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερα πίσω από αυτή την ιστορία. Η Πιπ ξεκινά μια δική της έρευνα, αποφασισμένη να διαλευκάνει το μυστήριο. Αλλά αν δεν το έκανε ο Σαλ, αυτό σημαίνει ότι ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος – και η ίδια η Πιπ μπορεί τώρα να βρίσκεται σε κίνδυνο…

Την Πιπ υποδύεται η Έμα Μάιερς (Emma Myers), την οποία γνωρίσαμε από τη σειρά «Wednesday» το 2022.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Χόλι Τζάκσον (γενν. 1992) αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ με μεταπτυχιακό στην Αγγλική φιλολογία. Άρχισε να γράφει ιστορίες από νεαρή ηλικία, ενώ της αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ για πραγματικά εγκλήματα, ώστε να μπορεί να προσποιείται την ντετέκτιβ. Ήταν μόλις 27 ετών όταν εκδόθηκε ο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια, ένα βιβλίο-φαινόμενο σε όλο τον κόσμο. Βρείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: