ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στο Ν/Σ για την πώληση ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη γενικευμένη υποβάθμιση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.


Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο «γίνεται ευθεία νομοθετική παρέμβαση στην ισχύουσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία ισχύει μέχρι το 2021. 

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει αντισυνταγματικά στο περιεχόμενο της σύμβασης και ορίζει ότι αυτή η συλλογική σύμβαση δεν θα ισχύει για κανέναν εργαζόμενο ο οποίος θα προσληφθεί από τώρα και στο μέλλον».

Δημιουργούνται, πρόσθεσε, «εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, με τους παλιούς να έχουν καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας και τους νέους με χειρότερους μισθούς και όρους εργασίας, οι οποίοι θα πέσουν στον κατώτατο μισθό, χωρίς επιδόματα και δικαιώματα που προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Αυτό αποστρέφεται κάθε έννοια ισότητας. Η απλή αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία καταλύεται απροκάλυπτα».

Φάμελλος: Όλοι οι εργαζόμενοι παιδιά ενός κατώτερου Θεού;


«Τι ακριβώς προσπαθείτε να κρύψετε; Το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ και ειδικότερα των δικτύων φυσικού αερίου, το οποίο υπονομεύει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον, ή την δήθεν μεταρρύθμιση της ΔΕΗ, με την ψευδεπίγραφη κατάργηση της μονιμότητας για να κρύψετε ότι δεν έχετε πραγματικό σχέδιο», σημείωσε ο Σωκρ. Φάμελλος, τομεάρχης Ενεργείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε, Παρασκευή μεσάνυχτα, το σχέδιο νόμου και το έθεσε, δύο μέρες μετά, για συζήτηση στην Επιτροπή, ενώ διεξάγεται ταυτόχρονα η κορυφαία συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση για να κρύψει τη σημαντική ζημία που προκαλεί στο δημόσιο συμφέρον», τονίζει ο τομεάρχης Ενεργείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το σχέδιο νόμου ΔΕΗ-ΔΕΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από τη μια καταργεί το ΑΣΕΠ, καταλύει τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ και καταδικάζει τα νέα παιδιά σε ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και αμοιβές. Χρησιμοποιεί επιπλέον τη σύγκριση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για να πετύχει την υποβάθμιση των εργαζομένων, επειδή στην ουσία θέλει όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς είπε:

«Ποια βέλτιστη διεθνή πρακτική είδατε και θέλετε να υιοθετήσετε; Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία και Γαλλία κρατούν τον έλεγχο του δημοσίου στις μεγάλες υποδομές ενέργειας», τόνισε ο Ν.Παππάς απευθυνόμενος στον Κ.Χατζηδάκη.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Γερμανία προχωρούν σε εκατοντάδες επανακρατικοποιήσεις δημόσιων υποδομών αυτού του είδους. Προφανώς, υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα κατά την ιδιωτικοποίησή τους».

Ο Ν.Παππάς αναρωτήθηκε, «πώς με την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων όπως τα δίκτυα, θα διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, ώστε το
φυσικό αέριο, για παράδειγμα, να φτάσει όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: