ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ξενογιαννακοπούλου: Ετερόκλητο σχήμα το ΚΙΝΑΛ



 
"Ιστορική συγκυρία η Συμφωνία των Πρεσπών, ιστορική ευθύνη"

Οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών στοιχείων από διάφορες πλευρές προς την Βουλή και το λυπηρό στοιχείο είναι ότι η Ν.Δ. με το θεσμικό της ρόλο αντί να καταγγείλει αυτά τα λυπηρά φαινόμενα κατηγορούσε την κυβέρνηση και την αστυνομία δήλωσε η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφερόμενη στην επίθεση από πέντε διαφορετικές πλευρές που δέχθηκε η Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μία λέξη συμπάθειας για τους τραυματίες αστυνομικούς και φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφους» ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

"Ιστορική συγκυρία η Συμφωνία των Πρεσπών, ιστορική ευθύνη"

«Το Κοινοβούλιο είναι μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία και σε μια ιστορική ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκίνησε μια σοβαρή συζήτηση στην Βουλή που θα τοποθετηθούν όλοι. Η συζήτηση στην Βουλή έχει και το στοιχείο της ενημέρωσης των πολιτών, χωρίς κραυγές, όπου θα φανεί ότι η Συμφωνία είναι ιστορική και οικοδομήθηκε πάνω στην εθνική γραμμή. Αποσαφηνίστηκαν τα ζητήματα της εθνότητας και της γλώσσας –ότι είναι μια νοτιοσλαβική γλώσσα- όπως αναφέρεται στην ρηματική διακοίνωση που διέλυσε και τις τελευταίες ανησυχίες».  

«Η «εργαλειοποίηση» έχει γίνει καραμέλα» . Το επιχείρημα του ΚΙΝΑΛ για τον κ. Θεοχαρόπουλο δεν αφορά τη Συμφωνία αλλά ότι με τη στάση του ο κ. Θεοχαρόπουλος στηρίζει την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα. Όμως δεν μπορεί για εθνικά θέματα να μπαίνουν μπροστά τα θέματα της αντιπολίτευσης. Ενώ και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Θεοχαρόπουλος έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι μια στήριξη στην Συμφωνία των Πρεσπών και όχι στήριξη του κ. Τσίπρα.

"Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταταται πλέον"

«Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ με την έννοια που το ξέραμε δεν υφίσταται πλέον» τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου ενώ αναφερόμενη στο ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα «ετερόκλητο σχήμα, χωρίς πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη γραμμή, όπου η λογική των ίσων αποστάσεων δεν ήταν τίποτα άλλο από μία πρόφαση τη λεγόμενη στρατηγική ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλοθι κεντροδεξιάς στροφής και για αυτό όταν εγχειρήματα που δεν έχουν ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, φυλλοροούν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε εθνικό θέμα προβάλουν τον αντικυβερνητισμό, αντί για την ουσία.

«Η ανάγκη για τη χώρα μας και την Ευρώπη είναι να αναδειχθεί ένας ισχυρός, προοδευτικός πόλος» υποστήριξε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας παίζουν κομβικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου» πρόσθεσε.

Η υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης εξήγησε τέλος ότι: "Τώρα που τελείωσε το μνημόνιο έχουμε περάσει στο 1:1 στις προσλήψεις στο Δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν μεγαλώνει το κράτος αλλά σταματάει η συρρίκνωσή του. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Το αντίθετο λέει η Ν.Δ. μιλά για 1:5 και αυτό σημαίνει επιστροφή στο μνημόνιο".

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: