ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δυσκολοχώνευτη η γκαζόζα του Αρ. Φωκά της ΝΔ!

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ ο Αρ. Φωκάς απουσίασε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλειοψηφία και να διεξαχθεί σήμερα ονομαστική ψηφοφορία.

Η γκαζόζα που ήπιε χθες ο Αριστείδης Φωκάς θα υποχρεώσει την Βουλή σε απανωτές ονομαστικές ψηφοφορίες! Για «προς ώρας» σύνθεση της Βουλής έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης δείχνοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.


Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε με 153 ναι, 124 όχι και 2 παρών. Ψηφίσθηκαν ακόμα και τα τρία άρθρα για τα οποία υπήρχε διαφωνία από τους ΑΝΕΛ. Στους 280 βουλευτές που ψήφισαν το άρθρο 15 πήρε 151 θετικές ψήφους και τα άρθρα άρθρο 19 και 20 πήραν 150 ψήφους.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ διαμήνυσε ότι θα προκαλεί ονομαστικές σε κάθε νομοσχέδιο, το ζήτημα είναι ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει η πλειοψηφία ώστε να μην αμφισβητείται. Η πρωτοβουλία που θα αναληφθεί συνδέεται άμεσα και με την συνέχιση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, η ζωή της οποίας μπορεί να τελειώσει την Παρασκευή.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία εξασφάλισε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ και τον Στρατηγικό Προγραμματισμό των προσλήψεων απόλυτη πλειοψηφία, η Υπουργός δήλωσε στο ΑΜΠΕ:

«Σήμερα η Βουλή, με μεγάλη και καθαρή πλειοψηφία, έδωσε τη δική της απάντηση. Η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας». Αυτό ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία εξασφάλισε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ και τον Στρατηγικό Προγραμματισμό των προσλήψεων απόλυτη πλειοψηφία.
«Νομίζω ότι ορισμένα άρθρα έφτασαν και τις 270 ψήφους. Ήταν άρθρα με κοινωνικό χαρακτήρα. Ευρύτερη πλειοψηφία έλαβαν και άρθρα που αφορούσαν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ. Οφείλω να πω, επειδή θέλω να είμαι αντικειμενική, ότι η ΝΔ τελικά ψήφισε τα άρθρα για τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων. Αυτό είναι μια ικανοποίηση, επειδή ακριβώς ήταν ένα θεσμικό νομοσχέδιο, και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει και ευρύτερη θεσμική αποδοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: