ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Σκηνικό Αλιέντε από σχολικές καθαρίστριες στην Πάτρα!

Η φωτογραφία είναι του Dete.gr από την σημερινή κινητοποίηση, προ των γρασφείων του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.


Ολιγομελής ομάδα υποκινούμενη από τον οπορτουνισμό του ΚΚΕ στο Δήμο Πατρέων και ΠΑΣΟΚογενείς εργατοπατέρες του ΕΚΠ σε αγαστή συνεργασία, απέκλεισε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαμαρτυρία προ των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα προχώρησαν σήμερα το πρωί  οι σχολικές καθαρίστριες οι οποίες πραγματοποιούν  48ωρη απεργία από χθες. 

Προφανώς μη ικανοποιημένες από την συνάντηση που αποδέχθηκε ο Υπ. Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης με τον Δημ. Καραγεωργόπουλο του Σωματείου Ένωση ιδιωτ. υπαλλήλων και τον Θάνο Βασιλόπουλο της Ομοσπονδίας, επεδίωξαν και είχαν επαφή με τον συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχ. Σιδηρόπουλο, στον οποίο επέδωσαν και το σχετικό αίτημα των καθαριστριών. 

Στο πλαίσιο της δράσης τους οι καθαρίστριες ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα στην είσοδο των γραφείων, ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ έκαναν πορεία  με αφετηρία την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Το ακατανόητο για τους πολλούς είναι ότι αυτοί που συναντήθηκαν χθες  με τον Υπ. Εργασίας Παν. Σκουρλέτη, για το ίδιο ζήτημα σήμερα οι ίδιοι επεδίωξαν την συνάντηση με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να δωθεί έμφαση στο ζήτημα από τα ΜΜΕ σε τοπικό επίπεδο. 

Κύκλοι κατέχοντες την δραματική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνδικαλιστές της διοίκησης του ΕΚΠ, απομακρυνθέντες από το Δικαστήριο, απ' τις οργανικές θέσεις του ΕΚΠ, με την σημερινή χρήση εκ μέρους τους των σχολικών καθαριστριών, εξηγούν πως προσπαθούν να δώσουν απάντηση στην προσωρινή διοίκηση του ΕΚΠ, που πληροφορίες την φέρουν από ώρας σε ώρα να πετάει «βόμβα» ατασθαλιών πολλών   μεγατόνων, που ανακάλυψε μετά τον έλεγχο των εγγράφων και το ξεκαθάρισμα του μητρώου των αντιπροσώπων, που φήφισαν για την εκλογή της αποπεμφθείσας πρώην διοίκησης.

Και όπως λέγεται μέχρι και πεθαμένος αντιπρόσωπος φέρεται να έχει ψηφίσει για την εκλογή της απελθούσας διοίκησης. Κι αυτό είναι ένα μόνον από τα θαύματα των παραλυμένων της ΠΑΣΚΕ.

Η αντιπροσωπεία που συνάντησε τον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας είναι τα παρακάτω μέλη της Διοίκησης του ΕΚΠ, που το Δικαστήριο τους απέπεμψε από την κορυφή του οργάνου.

Ήτοι οι: 

Σταυρούλα Παναγοπούλου και Δημ. Καραγεωργόπουλος, ενώ τους ακολούθησαν η Χρ. Διδάχου, πρόεδρος Σωματείου και  άλλα μέλη σωματείων.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον χώρο των εργατοπατέρων, σχολίαζαν: 

«Προφανώς η απομακρυθείσα ηγεσία του ΕΚ Πατρών πίστεψε πως με το να στήσει το μαϊμού-σκηνικό Αλιέντε, χρησιμοποιώντας  τις σχολικές καθαρίστριες στην Πάτρα, θα ξεμπερδέψει αισίως!

Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2018, της ΕΕ και με ηγεσία κυβερνητική, που έχει ανακτήσει το κύρος της χώρας με παγκόσμια αναγνώριση.

Γι αυτό και δεν κολλάει με την πραγματικότητα η επιδίωξή τους».

ΚΚΕ: Παιδική αφέλεια, οπορτουνισμός ή κάτι σοβαρότερο;

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, που χαρακτηρίζεται από παιδική αφέλεια, αν όχι κάτι πιο σοβαρό!

Ενημερώνει λοιπόν ότι:


 
«Εκφράζει τη στήριξή της και τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων». Και ότι: «Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενες του Δήμου με σύμβαση έργου».

Προφανώς οι εν Πάτραις εκλεκτοί  του ΚΚΕ, βλέπουν πως κλείνουν ένα-ένα τα μέτωπα της κυβέρνησης και η συμφωνία με τους θεσμούς για θέσπιση των ΣΣΕ, όπως και η επιδίωξη για μείωση των ωρών εργασίας σε 37,5 χωρίς μείωση μισθού, αλλά και η θετική αντιμετώπιση των δανειστών για κατάργηση του νόμου περί προσωπικής διαφοράς, που θα έφερνε μείωση στις συντάξεις και τους πιάνει απελπισία.

Όμως κι εδώ είναι το παράδοξο, του οπορτουνιστικού πλέγματος που δεσμεύει το ΚΚΕ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην Πάτρα, σε συνδικαλιστικό επίπεδο ΕΚΠ, συνεργάστηκαν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την απομάκρυνση της φθαρμένης ΠΑΣΟΚοκρατούμερνης ηγεσίας του. Έφθασαν δε και κατέβηκαν μαζί στην συγκέντρωση προ του ΕΚΠ, ανήμερα της εορτής της Πρωτομαγιάς, χωρίς τα γνωστά κομματικά πανό, ΠΑΜΕ κλπ και με ομιλητή μεταφερόμενον διά πάσα χρήση, εκ πλατείας Γεωργίου! Τον κ. Πελετίδη.

Τώρα και ενώ επίκεινται οι εκλογές στο ΕΚΠ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του, εκ μέρους του προσωρινού ΔΣ, σύμφωνα με την βούληση του Δικαστηρίου που το όρισε, το ΚΚΕ συμβάλλει στην δημιουργία σκηνικού, που διευκολύνει μεν το φθαρμένο ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΠ, αλλά εκθέτει τους κομμουνιστές στα μάτια των συνεργαζομένων μαζί του. 

Απαιτεί από την κυβέρνηση τώρα μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία κ.α., ενώ επί τόσα χρόνια μνημονιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τηρούσε σιγή ασυρμάτου. Δεν μπορεί να περιμένει τρεις μήνες ακόμη;

Εάν αυτό δεν είναι οπορτουνισμός, τι άλλο μπορεί να είναι;

Γι αυτήν την αλλαγή στάσης του ΚΚΕ στη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΠ, οι γνωρίζοντες τα ενδότερα του κόμματος, λέγουν πως ο συγχνωτισμός των ορθοδόξων του τοπικού Ιερατείου, δεν έγινε δεκτός με καλό μάτι, από την Ιερά σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, η οποία τον θεώρησε δεξιά παρέκκλιση.

Μάλιστα επικρίνοντας τα στελέχη της Πάτρας, το ανώτατο Ιερατείο, βάζοντάς τους "πάγο", αναλογίστηκε φωναχτά: «Τι πράγματα είναι αυτά; Εμείς είμαστε κομμουνιστές και εσείς επιτρέψατε να μην πάει στην Εργατική Πρωτομαγιά, το κόμμα με τα πανό του;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: