ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αχαΐα: Συνεχίζεται η κάλυψη κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας

Θα καλυφθούν εγκαίρως τα κενά, λέει ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευ. Πασσάς.
 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταθέσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγοί) από Νομό σε Νομό με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευάγγελο Πασσά να εμφανίζεται καθησυχαστικός ότι τα κενά θα καλυφθούν εγκαίρως ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. 
 
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Πασσάς εξήγησε ότι οι υπεύθυνοι της Πρωτοβάθμιας έχουν πάρει τα στοιχεία από όλα τα σχολεία, τα επεξεργάζονται και καθορίζουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν στα δημοτικά σχολεία, για την συγκρότηση των ολοήμερων σχολείων καθώς και την πρωινή ζώνη.

«Με τις μεταθέσεις που έγιναν από Νομό σε Νομό και  με τον προγραμματισμό που θα κάνουμε το Υπουργείο θα δει τις ανάγκες που έχουμε και ανάλογα θα κινηθεί με τις αποσπάσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών. Κάθε χρόνο έρχονται περίπου 60 άτομα νηπιαγωγοί με απόσπαση αυτή την στιγμή ήδη καλυφθήκαν οι 19 θέσεις οπότε μένουν άλλες 40 θέσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο προγραμματισμός του ολοήμερου για να υπάρχει σαφή εικόνα. «Οπότε έχοντας σαφή εικόνα σε ένα 20ήμερο θα γνωρίζει και το Υπουργείο για να προχωρήσει στις αποσπάσεις και αν χρειαστεί στις αναπληρώσεις», σημείωσε ο κ. Πασσάς.

Επίσης διευκρίνισε ότι οι 19 μεταθέσεις Νηπιαγωγών είναι ένας νορμάλ αριθμός για την παρούσα φάση καθώς, στην Αχαΐα ποτέ δεν είχαμε πολλές μεταθέσεις. «Αυτό συμβαίνει γιατί στην Αχαΐα δεν υπάρχουν θέσει ολοήμερων θεσμοθετημένες, έχουμε πάντα λειτουργικές θέσεις νηπιαγωγών στα ολοήμερα, κι έτσι έχουμε πάντα λειτουργικές ανάγκες. Υπό αυτή την έννοια καλύπτονται από αποσπάσεις ή αναπληρωτές. 
 
Δεν μας ανησυχεί όμως αυτό γιατί την Αχαΐα την ζητούν πάντα πάρα πολλά άτομα κι έρχονται με ευκολία όποιοι την ζητήσουν. Άρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν έχουμε κάτι το οποίο να μας ανησυχεί αυτή την στιγμή», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν ανακοινωθεί οι μεταθέσεις εντός Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: