ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τσουκάτος, Χριστοφοράκος άφαντοι στη δίκη της Ζήμενς


Ο ένας είναι φυλακή, ο άλλος άφαντος επί χρόνια!



«Από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ήδη, έχει παύσει η ποινική δίωξη για μισούς από τους κατηγορούμενους. Κάθε λεπτό που περνάει το αδίκημα παραγράφεται!


Εν μέσω ενστάσεων, αντιδράσεων και διακοπών, άρχισε χθες η δίκη των 64 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Siemens, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς, για να αναβληθεί αμέσως μετά από πολύωρη διακοπή ελλείψει μεταφράσεως των εγγράφων της σε γαλλικά και γερμανικά για τους αντιστοίχως εγκαλούμενους.
Παράλληλα, ο μεν φυγόδικος στην Γερμανία Μιχ. Χριστοφοράκος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του απαξιώσας να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, ο δε πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ Θόδ. Τσουκάτος, που έχει παραδεχτεί πως έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα και τα κατέθεσε στο ταμείο του κόμματος, ήταν άφαντος.Κια τελικά μόνον ο Τσοχατζόπουλος την πλήρωσε την... πολύφερνη νύμφη του ΠΑΣΟΚ!
«Κάθε λεπτό που περνάει παραγράφονται αδικήματα», ανέφερε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο οποίος άρχισε να εκδικάζει, εν μέσω αντιδράσεων για την επί εννέα μήνες έλλειψη μεταφράσεων του πορίσματος για την υπόθεση της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη SIEMENS, μετά την πρώτη εκφώνησή της.
Ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Τζώνης, έδωσε αρνητική απάντηση στις ενστάσεις που υπέβαλαν οι Γερμανοί κατηγορούμενοι στη μεγάλη υπόθεση δωροδοκιών αλλά και ο Γαλλοελβετός Ζαν Κλωντ  Όσβαλντ, πρώην τραπεζικό στέλεχος, σχετικά με την αμετάφραστη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους.
Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου που βρέθηκε ο πρόεδρος της έδρας είναι ότι ζήτησε ακόμη και την βοήθεια τυχών γαλλομαθών ή γερμανομαθών παρακολουθούντων την δίκη πολιτών, για να την φέρει εις πέρας
 «Παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιος από το ακροατήριο, ο οποίος δεν σχετίζεται με την υπόθεση και μιλάει τη γαλλική γλώσσα να μας βοηθήσει», είπε. Η έκκληση του προέδρου έπεσε στο κενό, καθώς δεν βρέθηκε γαλλο-γερμανομαθής εντός της αίθουσας και έτσι μετά από πολύωρη διακοπή η δίκη ξεκίνησε με το θέμα της μετάφρασης να τίθεται επιτακτικά.
 «Τα ουσιώδη έγγραφα πρέπει να παρέχονται μεταφρασμένα στη μητρική γλώσσα των κατηγορουμένων, διαφορετικά θίγονται τα συνταγματικά δικαιώματά τους και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης» είπαν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι.
Ένσταση για ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος υπέβαλε και η υπεράσπιση του Ελληνοελβετού τραπεζικού στελέχους και άλλοτε συνεργάτη του κ. Όσβαλντ, Φάνη Λυγινού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε νόμιμη επίδοσή του: «Δεν έχουμε λάβει γνώση ούτε ενός εγγράφου της δικογραφίας για τη Siemens», υποστήριξαν οι συνήγοροί του.
Στη βροχή των ενστάσεων, ο εισαγγελέας απάντησε «όχι», εισηγούμενος στο δικαστήριο να τις απορρίψει, καθώς «δεν έχει παραβιαστεί κανένα δικαίωμα των κατηγορουμένων». Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, οι συνήγοροι να ανατρέξουν στη γραμματεία να βρουν το μεταφρασμένο βούλευμα. Σημειώνεται, ότι το χιλιάδων σελίδων βούλευμα μεταφράζεται σταδιακά και μέχρι τώρα έχει μεταφραστεί στη γερμανική σχεδόν το μισό.
Ο εισαγγελέας Χαράλ. Τζώνης τόνισε την κρισιμότητα του χρόνου για την πορεία της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ήδη, έχει παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για μισούς από τους κατηγορούμενους. Κάθε λεπτό που περνάει το αδίκημα παραγράφεται, ενώ η πράξη της δωροδοκίας έχει χρόνο τέλεσης το διάστημα 1997-1998 και ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ούτε η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση».
Μεταξύ των προσώπων που δικάζονται για τη ζημιογόνα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σύμβαση του ΟΤΕ με τη SIEMENS είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Επίσης, υπόλογος είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της SIEMENS, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κ.ά, όπως και οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται στο δικαστήριο, αλλά και Χρήστος Καραβέλας. Ακόμη, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κ.ά., οι ιδιώτες, χρηματιστές, επιχειρηματίες κ.λπ., Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κ.ά.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων στις 12 Ιουλίου, οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία. Πιθανότατα θα είναι και η τελευταία μέσα στο καλοκαίρι, καθώς το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά τον Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση «σέρνεται» επί 19 χρόνια και κινδυνεύει να παραγραφεί εισερχόμενη στην εικοσαετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: