ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ο Α. Ριζούλης για την κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων

 

Να τι είπε στο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» με αφορμή το θαλάσσιο μέτωπο!

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Δήμου Πατρέων για το θαλάσσιο μέτωπο, ο βουλευτής Αχαΐας με το ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο σχολίασε το θέμα αυτό.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», είπε: 


 Όπως είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, «το δελτίο τύπου είχε μια ειρωνική διάθεση, αλλά κάνει μια συνολική κριτική στη δημοτική αρχή σε σχέση με το όραμα της πόλης, τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που τρέχουν, δηλαδή το θαλάσσιο μέτωπο, τα σκουπίδια, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σ’ αυτά, όπου μπορεί επικοινωνιακά να εκμεταλλευτεί κάτι, το κάνει, θέλοντας να οικειοποιηθεί ή να προλάβει την κυβέρνηση σε ανακοινώσεις».
Ως προς την επικείμενη κινητοποίηση του δήμου για το θαλάσσιο μέτωπο, είπε, «επικοινωνιακά ο Δήμος το έχει χειριστεί πάρα πολύ καλά το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχουν διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση και με τους βουλευτές και με το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για να καταλήξουμε στον τρόπο, με τον οποίο θα αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο, διότι ξέρουμε όλοι ότι έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι απεντάξεις απ’ το ΤΑΙΠΕΔ έχουν μια δυσκολία.
Να θυμίσουμε ότι υπήρχε η προηγούμενη πρόταση από πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η οποία απερρίφθη ως «εμείς δεν το συζητάμε» και αυτό έφερε και τα πράγματα λίγο παραπίσω».

Για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και τα σκουπίδια «υπάρχει διάθεση να παραδοθεί το φράγμα Πείρου-Παραπείρου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος έχει ανακοινώσει ότι δεν το θέλει αυτό, ας το πάρει το κράτος. Ε λοιπόν λέω και εγώ, ας το καταλάβει κι αυτό για να το πάρει το κράτος.
Με τα σκουπίδια τι γίνεται; Υπάρχει κάποιος κόσμος που είναι δίπλα στον δήμαρχο, ο οποίος έκλεινε επί χρόνια την Ξερόλακκα και καλά έκανε. Αυτός ο κόσμος έχει κωφεύσει τώρα».

Συνεχίζοντας την κριτική του βουλευτής Αχαΐας πρόσθεσε, «Ο δήμος σαν φορέας διεκδικεί το θαλάσσιο μέτωπο να το δώσει στον πατραϊκό λαό. Ποιο είναι το σχέδιο; Πόσο κοστίζει αυτό;

Υπάρχει μια αντίληψη από τη δημοτική αρχή που λέει ότι όλη η διαχείριση πρέπει να γίνεται κεντρικά από το κράτος. Η δική μας λέει ότι θέλουμε ένα κράτος όπου θα αποκεντρώνει τις διαδικασίες και θα μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και δυνατότητες να παρεμβαίνουν στο χώρο τους.

Εδώ έχουμε βέβαια την κατά περίπτωση αντίληψη, όπως για τα σκουπίδια. Τον Πείρο – Παραπείρο στο κράτος, το θαλάσσιο μέτωπο το θέλουμε εμείς γιατί είναι επικοινωνιακό. Το μοναδικό σχέδιο που έχουμε ακούσει από τη δημοτική αρχή είναι ότι θέλουμε ανάπτυξη για το λαό και όχι για τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια. Ωραία, θα συμφωνήσουμε. Ποια είναι η πρόταση;

Για το νέο εκλογικό νόμο περί αναλογικής, ο κ. Ριζούλης πρόσθεσε, «έχουν ξεχάσει άλλα αριστερά κόμματα, ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξουν εκείνες οι διαδικασίες στην κοινωνία, ώστε να δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες συνεργασίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την αριστερά, το πώς θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο ιδεολογικό πρόσημο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή κάνει πράξη το πάγιο αίτημα της αριστεράς και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων για απλή αναλογική. Όποιος δεν το θέλει, ας πει ότι τον βολεύει ο δικομματισμός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: