ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απόλυση για όσους υπαλλήλους δεν μετακινηθούν, ετοιμάζει ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ

Ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ Αντ. Μανιτάκης, αγωνιών θέτει τους προβληματισμούς του για το μέλλον των εργαζομένων του Δημοσίου, υπόψη των επίσης αγωνιούντων Αντ. Σαμαρά , Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηγάκη και άλλων φιλέσπλαχνων του περιφερόμενου κυβερνητικού θιάσου!


Σύμφωνα με τον Αντ. Μανιτάκη το μέτρο της διαθεσιμότητας θα αποτελέσει πάγιο κριτήριο για τη στελέχωση του Δημοσίου
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ κινητικότητας που υλοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναφέρει ότι «άμεση μετακίνηση σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είναι σημαντικό βήμα πρακτικής εφαρμογής αυτής της πολιτικής».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι γνωστό ότι η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο τομέα». «Αντισταθήκαμε ώστε να μη περάσει αυτή η αξίωση και να προκύψει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
«Το σχέδιο της κινητικότητας που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, χωρίς απολύσεις και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους», συμπληρώνει.
Την ίδια άποψη στήριξε σθεναρά χθες αργά τη νύχτα στην ΕΤ3 ο Δημ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΕ του κόμματος, την οποία όμως αμφισβήτησε καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο πάνελ, ο οποίος αντέτεινε στο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ: «Βαφτίζεται διαθεσιμότητα τις απολύσεις». Υποστήριξε ότι μετάταξη σημαίνει κατάργηση της θέσης του υπαλλήλου, ο οποίος έτσι απολύεται, ενώ σε περίπτωση τοποθέτησής του σε άλλη θέση, θα πρόκειται περί νέας πρόσληψης, για την όποια δεν δεσμεύεται το Υπουργείο του κ. Μανιτάκη, που έχει υποδειχθεί από την ΔΗΜΑΡ. Πολύ περισσότερο δε, που υφίσταται η προτροπή της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο πάσει θυσία.
Ο Υπουργός επισήμανε ακόμη πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών όλων των υπουργείων και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Δρομολογημένο για το νέο έτος είναι και το λεγόμενο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.
Έτσι την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι υπάλληλοι τεθούν σε διαθεσιμότητα και δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση, παραδέχτηκε χθες και ο ίδιος ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης.

Στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης στους δημοσιογράφους, ο κ. Μανιτάκης υπήρξε πιο σαφής από ποτέ ότι θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος και ο Υπαλληλικός Κώδικας, που ορίζει πως «όταν καταργείται μια θέση, ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα της μετάταξης. Εφόσον όμως δεν βρεθεί κενή θέση να καλύψει, θα απολύεται».

Η παραπάνω διαζευτική θέση Μανιτάκη συνίσταται σε προειδοποίηση ότι επίκεινται απολύσεις στις αρχές του 2013. Και μάλλον αποσκοπεί σε προϊδεασμό της κοινής γνώμης.
Ο ίδιος ωστόσο, κάνοντας ελιγμό, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς τα κενά σε δημόσιες υπηρεσίες είναι πολλά. Όπως ανέφερε, «μέχρι σήμερα τα κενά που έχει συγκεντρώσει το ΥΔΜΗΔ από τις υπηρεσίες ανέρχονται στις 7.500, αριθμός πολλαπλάσιος από τους 2.500 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα».
 Μάλιστα, για τους τελευταίους υπογράμμισε πως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί στις νέες θέσεις τους, αφού συγκροτήθηκε η σχετική τριμελής επιτροπή, που σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ θα μετακινήσει τους 2.500 εργαζόμενους.
Σε ερώτηση για τις 25.000, που προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013, ο Αντ. Μανιτάκης ισχυρίστηκε πάλι ότι «θα βρεθούν κενές θέσεις για να μεταφερθούν, καθώς έχουμε μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων, που μόνο το 2012 θα φθάσει τις 35-40.000».
Σύμφωνα με το ΥΔΜΗΔ, μέχρι στιγμής έχουν αποστείλει 3.314 κενά σε διοικητικό προσωπικό το υπ. Δημόσιας Τάξης, 1.065 το υπ. Εσωτερικών, 704 το υπ. Παιδείας, 650 το υπ. Εργασίας και 636 το υπ. Εσωτερικών.
Οι μετακινήσεις εντάσσονται στο περίφημο «καθεστώς κινητικότητας», το οποίο, υποστήριξε με πείσμα το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημ. Χατζησωκράτης και όπως επανέλαβε ο Αντ. Μανιτάκης, από το 2013 θα καταστεί «πάγιο μέσο», προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου. Φυσικά, αν και δεν το ανέφερε ο Αντ. Μανιτάκης, το χαρτί απόλυσης ανά χείρας θα λάβουν και όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν, αφού το μέτρο είναι υποχρεωτικό. Έτσι δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί η ντιρεκτίβα της τρόικας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: